To Spiegel απασφάλισε: Γιατί σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ

Το περιοδικό Spiegel προκαλεί έντονο ενδιαφέρον για το νόημα που θέλει να στείλει με  το καυστικό του εξώφυλλο αυτή την εβδομάδα. Εκεί απεικονίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ  να βρίσκεται στο υψωμένο μεσαίο δάχτυλο ενός τεράστιου χεριού, το οποίο συνοδεύεται από το τίτλο «Αντίο Ευρώπη»

Με το τρόπο αυτό, το περιοδικό σχολιάζει την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι με αυτό το τρόπο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης θα ψυχρανθούν, καθώς οι δεύτεροι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύναψη συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Το εξώφυλλο που δημοσιεύτηκε χτες, προκάλεσε αμέσως θύελλα αντιδράσεων, ενώ η δημοσίευσή του  στο Twitter, έγινε αμέσως retweet από τον Γάλλο πρέσβη στις ΗΠΑ, Gerard Araud.

Ο αρθρογράφος της Washington Post Brian Klaas εξέφρασε την απογοήτευσή του για το πως αντιμετωπίζονται πλέον οι ΗΠΑ από τους Ευρωπαίους «Όταν η Αμερική σκοπεύει να είναι μόνη  σε όλα, οι ΗΠΑ αποδυναμώνονται», έγραψε στο Twitter.

«Η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να θεωρείται φιλική και δύσκολα πλέον μπορεί να αποκαλείται και εταιρική αναφέρει το Spiegel. «Η Δύση που γνωρίζαμε κάποτε δεν υπάρχει πια. Είναι αδύνατο να αποτιμηθούν οι πρακτικές του Τραμπ του τελευταίους 16 μήνες»

HuffPost

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί