Σύρος: Αθώα τα 9 μέλη του Ρουβίκωνα

Αθώοι κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Σύρου, στο οποίο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, τα εννέα μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο νησί της Τήνου.

Τα 9 μέλη απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες περί «Διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας».

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Δημαρχείο της Τήνου διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο των δύο εργατών καθαριότητας του Δήμου στο δυστύχημα με το απορριμματοφόρο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο η αντιδήμαρχος κα Δεληγιάννη όσο και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, μίλησαν για εισβολή των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα αίτια και τις ευθύνες του τραγικού περιστατικού, ενώ θέλησε να κάνει γνωστό το τρόπο σκέψης και διαμαρτυρίας του Ρουβίκωνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκπροσωπούν και υπερασπίζονται την Ελληνική κοινωνία και θα πρέπει να εισακουστούν οι παρεμβάσεις τους.

Στο μεταξύ, στο δικαστήριο συγκεντρώθηκαν το πρωί φίλοι-μέλη που προέρχονται το χώρο της αριστεράς σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

cyclades24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί