Στο Μαξίμου για τα F-16 ο Π. Καμμένος

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών που είχε προηγηθεί με αντικείμενο τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16.

Π. Καμμένος: Ευρεία θετική πλειοψηφία για την Συμφωνία αναβάθμισης των F16

Μετά τη θετική γνώμη της ΝΔ στη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της Συμφωνίας, και ενημέρωσε ότι όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στο ελληνικό LOA (Letter of Agreement) θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί και η αμερικανική απάντηση.

Δεδομένης της κριτικής, τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από τη ΔΗΣΥ, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε να συγκροτηθεί το ΚΥΣΕΑ πριν ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για την Συμφωνία, ο κ. Καμμένος στο περιθώριο της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών, ανέφερε: «Η ΝΔ θέλει τη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16. Διαφωνεί για τη διαδικασία, ότι δεν έγινε σωστά. Να ξανακάνουμε ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί. Βάζει διαδικαστικά θέματα επειδή έγινε πρώτα το ΚΥΣΕΑ. Πάμε από την αρχή. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει τη Συμφωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών, Συμεών Μπαλής, ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εντός της συνεδρίασης, εξήγησε προς τους βουλευτές οι οποίοι έθιξαν θέμα διαδικασίας, ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε αφενός έχοντας λάβει υπόψη του τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Εξοπλιστικών αφετέρου διότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση, και γι΄ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί