Για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Με αφορμή την επιστολή αναγνώστη του Candiadoc, σχετικά με την απίστευτη στάση δημοτικού παράγοντα σε συνεδρίαση του ΔΣ Χερσονήσο, η Δημοτική Κίνηση Χερσονήσου ΄Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον’, εξέδωσε ανακοίνωση.

Δείτε: Εξουσία είμαι, ό,τι θέλω κάνω!- Η απίστευτη στάση δημοτικού παράγοντα της Χερσονήσου, σε συνεδρίαση του ΔΣ, και οι δημόσιες απειλές σε δημότες!

Αναλυτικά, όπως αναφέρει:

Αγαπητοί Φίλοι του Candia Doc,

Διαβάσαμε την επιστολή αναγνώστη σας με τα όσα «ωραία» διαδραματίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Χερσονήσου και έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

 

Πριν από δεκαπέντε μέρες, με δημόσια ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε ότι στη Σταλίδα εκτελείται έργο κατασκευής δρόμου αντίθετα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο πόλης και χωρίς καμμιά έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιου, χωρίς καν το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει κάτι.

Όπως τότε αναφέραμε, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Δημοτική Αρχή δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Χωροταξικού Σχεδιασμού  ήρθε σε προσωπική συνεννόηση με τοπικό ξενοδόχο και του έδωσε το πράσινο φως να κατασκευάσει δρόμο κατά το δοκούν στη δεξιά πλευρά του ξενοδοχείου του, αντί της προβλεπόμενης από το σχέδιο πόλης κεντρικής συλλεκτήριας οδού πλάτους δέκα μέτρων.

 

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο ξενοδόχος ήταν υποχρεωμένος να αποδώσει τα παραχωρηθέντα με συμβόλαια ρυμοτομούμενα τμήματα της ιδιοκτησίας του σε κοινή χρήση και στη συνέχεια ο Δήμος, μετά από σύνταξη σχετικής μελέτης από την υπηρεσία του, να προχωρήσει στη διάνοιξη του δρόμου, του επιτράπηκε να συντάξει προσωπική μελέτη διαμόρφωσης του δρόμου που τη γνωρίζουν μόνο αυτοί, και να προχωρήσει στην κατασκευή δρόμου μικρότερου πλάτους από το προβλεπόμενο στο σχέδιο πόλης και χωρίς να αποδίδει σε δημόσια χρήση το σύνολο της δημοτικής περιουσίας.

 

Ταυτόχρονα, ζητήσαμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό. Στη συνεδρίαση που έγινε στις 8-5-2018 ο Δήμαρχος όχι μόνο επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας αλλά προέβη και σε κάλυψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μεραμβελιωτάκη, ισχυριζόμενος ότι εκτελεί ο ξενοδόχος «ένα ωραίο έργο με δαπάνες του» υπαινισσόμενος ότι απαλλάσσει και από τα έξοδα το …φτωχό δήμο μας. Σε κρεσέντο μάλιστα του παραπάνω Αντιδημάρχου, σαν άλλος Λουδοβίκος με στεντόρεια φωνή, δήλωσε ότι θα ολοκληρώσει αυτός το έργο και απείλησε, παριστάμενο και διαμαρτυρόμενο για τα τεκταινόμενα, δημότη, αν τολμά να ξαναπάει στο σπίτι του στην περιοχή.

 

Εξακολουθούμε να ερωτούμε και σήμερα:

 

  • Με ποια άδεια εκτελεί ένας ιδιώτης έργα σε δημοτική περιουσία;
  • Γιατί δεν αποβλήθηκε ο ξενοδόχος από τα παραχωρημένα -με συμβολαιογραφικές πράξεις- στο Δήμο, τμήματα της ιδιοκτησίας του, τα οποία έχουν καταστεί δημοτική περιουσία αλλά του επιτρέπεται να λειτουργεί σε βάρος του δημοτικής περιουσίας;
  • Γιατί έχουν κρατήσει μακριά από όλη αυτή την υπόθεση την καθ’ ύλη αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;
  • Πως ανέχονται την τροποποίηση του σχεδίου  πόλης της Σταλίδας που αποτελεί νόμο του κράτους από το 1991 χωρίς γνωμοδοτήσεις  και χωρίς νόμιμες εγκρίσεις;
  • Αφού τους λείπει παντελώς η οποιαδήποτε νομιμοποίηση για τις πράξεις τους (αποφάσεις αρμοδίων οργάνων) γιατί επιμένουν προκλητικά  σε αυτές;

 

Θεωρούμε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα υποσκάπτει επικίνδυνα τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του Δήμου, εισάγει νέα τοξικά  ήθη, περιφρονεί προκλητικά τους δημότες μας και βλάπτει ανεπανόρθωτα το συμφέρον του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί