Εξουσία είμαι, ό,τι θέλω κάνω!- Η απίστευτη στάση δημοτικού παράγοντα της Χερσονήσου, σε συνεδρίαση του ΔΣ, και οι δημόσιες απειλές σε δημότες!

Παρουσιάζουμε επιστολή κατοίκου του δήμου Χερσονήσου όπως ακριβώς τη λάβαμε, με καταγγελίες για την απίστευτη στάση αντιδημάρχου, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περίπου διακήρυξε ότι “κάνει ό,τι γουστάρει”, όταν καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση για αυθαιρεσίες στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης! Εκτός αυτού στην επιστολή υπάρχει καταγγελία σε βάρος του αντιδημάρχου ότι απείλησε ακόμα και πολίτη που παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντάς του: “Και τώρα μετά από αυτά που είπες, να δω εγώ πως θα τολμήσεις να πας στο σπίτι σου”!
Διαβάστε την επιστολή
O tempora o mores (ω καιροί, ω ήθη). Δήμος Χερσονήσου 2018
 
Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Δήμου Χερσονήσου.
Για πολλές ώρες κουβέντιαζαν για την κατασκευή ενός δρόμου στη Σταλίδα, στον Ψαρόλακο.  Ήταν και αρκετοί πολίτες εκεί, άλλοι που άκουγαν, άλλοι που διαμαρτυρόταν. Ήταν και παλιοί δήμαρχοι και παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι. Είχατε γράψει πρόσφατα για το θέμα αυτό και εσείς (http://www.candiadoc.gr/2018/04/26/stalida-pos-o-dimos-chersonisou-paraviazi-to-schedio-polis-katangelia-gia-ti-synergasia-dimotikon-paragonton-me-xenodocho-foto/).
Και κουβέντιαζαν για την κατασκευή του δρόμου, μέσα στην περιοχή του σχεδίου πόλης, χωρίς καμμιά άδεια και χωρίς κανείς να το ξέρει από πριν.
Εκεί λοιπόν,  ΌΛΟΙ,  μα  ΌΛΟΙ,  παραδέχτηκαν ότι:
  –  Ο δρόμος κατασκευάστηκε και συνεχίζει να κατασκευάζεται από ένα μεγαλοξενοδόχο της περιοχής, με δικά του λεφτά.
  –    Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι αντίθετη με την όλη ιστορία, γιατί ο μεγαλοξενοδόχος κατασκευάζει το δρόμο όπως θέλει αυτός και όχι όπως λέει το σχέδιο πόλης της περιοχής.
  –      Αυτά όλα γίνονται χωρίς και το ξέρει το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να έχουν καμμιά μελέτη. Κανείς δεν επιβλέπει, αφού δεν υπάρχει μελέτη. Τη συμφωνία με τον ιδιώτη μεγαλοξενοδόχο και την έγκριση για να γίνει ο δρόμος, την έκανε ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας με πολιτικά, λέει, κριτήρια.
  –      Ο μεγαλοξενοδόχος, με την έγκριση του αντιδημάρχου, κατασκεύασε ένα τοίχο περίφραξης, και μέσα στην περίφραξη έβαλε και πολλά τετραγωνικά οικοπέδων που ανήκουν με συμβόλαια, στο δήμο.
   –      Από το δρόμο αυτό πολλοί έχουν πρόβλημα για να πάνε στα σπίτια τους, γιατί υπάρχουν πολλά κοκκινοχώματα εκεί.
 
Καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι όλα αυτά είναι αληθινά. Όμως έτσι έγιναν τα πράγματα. Κανείς, μα κανείς, ούτε ο δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι ούτε κανείς δημοτικός σύμβουλος αμφισβήτησε ότι όλα αυτά έχουν γίνει, ακριβώς έτσι.
Ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών έργων του Δήμου, με υπερηφάνεια αγέρωχου κόκορα με χρυσοκόκκινα λειριά, φώναζε ότι αυτός δίδει τις εντολές μοναχός του χωρίς να ακούσει την τεχνική υπηρεσία, ότι πηγαίνει πολλές φορές μόνος του και λύνει τα προβλήματα αντίθετα με ότι του λέει η τεχνική υπηρεσία και είπε και άλλες περιπτώσεις που το έχει κάνει (όπως στον παραλιακό των Γουβών). Και είπε ακόμη ότι στο τέλος πηγαίνει και στα δικαστήρια μοναχός του και υποστηρίζει αυτά που κάνει.
Βέβαια, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν και κάποιοι μάλιστα έντονα, κάποιοι άλλοι δεν μίλησαν. Όμως και αυτούς που αντέδρασαν, ο αγέρωχος αντιδήμαρχος τους κατατρόπωσε. Απευθυνόμενος προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε: «Ότι και να λέτε εσείς, ΕΓΩ τον δρόμο θα τον κάνω!!!»
Από όσους συμβούλους πήραν τον λόγο, κανείς δεν υποστήριξε τον καταπληκτικό αυτό αντιδήμαρχο. Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος τον υποστήριξε. Είπε ότι «Κατασκεύασαν ένα ωραίο δρόμο για να τον χαίρεται ο κόσμος, και με λεφτά του ιδιώτη επιχειρηματία και όχι του Δήμου». Λες και ο Δήμος Χερσονήσου είναι υπερχρεωμένος δήμος, λες και είναι ένας χρεοκοπημένος δήμος και ζητά ελεημοσύνες από πλούσιους δημότες,  λες και δεν έχει λεφτά να κατασκευάσει ένα ωραίο δρόμο. Στο τέλος βέβαια, είπε στον Αντιδήμαρχο να κάνει ενέργειες ώστε τα οικόπεδα του δήμου που έχει περιφράξει ο μεγαλοξενοδόχος και έχει βάλει μέσα στην ιδιοκτησία του να επιστρέψουν στο δήμο.
Έγιναν και άλλα ωραία εκεί.
Ο κοκορευόμενος Αντιδήμαρχος, απαντώντας σε  ένα κάτοικο της περιοχής που περιέγραφε τα γεγονότα και διαμαρτυρόταν του είπε: Και τώρα μετά από αυτά που είπες, να δω εγώ πως θα τολμήσεις να πας στο σπίτι σου (Ναι, ξέρω, δεν το πιστεύετε, αλλά έτσι το είπε. Το έγραψαν άραγε στα πρακτικά; ).
Μια κοπέλα πήρε το λόγο και περιέγραψε τα προβλήματα με τα χώματα που αντιμετωπίζει για να μπει στο σπίτι της. Είπε ότι διαμαρτυρήθηκαν σε τοπικό εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής για την όλη κατάσταση και αυτός τους απάντησε ότι: Κάνουν ό,τι θέλουν και τους έχουν γραμμένους στα …. μιμίδια τους.  Από ό,τι κατάλαβα, αυτός ο τοπικός άρχων ήταν εκεί, το άκουσε, και ούτε καν ζήτησε το λόγο για να το αμφισβητήσει.
Ξέρω, όλα αυτά είναι δύσκολο να τα πιστέψετε. Πώς να πιστέψει κάποιος ότι ακούγονται αυτές οι βρισιές και κανείς δεν κοκκινίζει από ντροπή, πως να πιστέψεις ότι αντιδήμαρχος λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτός κάνει ότι θέλει ότι κι αν λέει το δημοτικό Συμβούλιο, ότι αντιδήμαρχος δηλώνει ότι δεν υπολογίζει την υπηρεσία που διοικεί. Και ακόμη πως να πιστέψεις ότι μεγαλοξενοδόχος περιέφραξε δημοτική περιουσία με την έγκριση του αντιδημάρχου  που είχε δώσει την εντολή με πολιτικό σκεπτικό, αυτή την πράξη δεν την αμφισβητεί κανένας δημοτικός σύμβουλος, κανείς από όσους ήταν εκεί, και όμως κανείς δεν σκέφτεται να πει ότι πρέπει να πάνε αμέσως στον εισαγγελέα.
Δυστυχώς, αυτά και άλλα πολλά βιώνομε καθημερινά στο Δήμο Χερσονήσου. Απίστευτα, αλλά μπορείτε να το ψάξετε. Δέστε για παράδειγμα χθεσινή (τετάρτη 9 Μαϊου) ανάρτηση στο facebook του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο δήμο Γιάννη Σέγκου και τι καταγγέλλει για το δρόμο αυτό αλλά και για ένα θέμα για τον ΦΟΔΣΑ.
Δέστε και την απάντηση του δημάρχου Γιάννη Μαστοράκη στο Σέγκο από το δικό του facebook, λίγες ώρες μετά. Για το θέμα του ΦΟΔΣΑ λέει την δική του εκδοχή, για τον δρόμο στη Σταλίδα δεν βγάζει ούτε κιχ. Γιατί άραγε;
Ζητήστε τα πρακτικά της συνεδρίασης και θα τα διαβάσετε και εκεί όλα αυτά. Ρωτήστε τους Δημοτικούς συμβούλους που ήταν εκεί. Δεν νομίζω ότι θα τα αρνηθούν.
 
Εγώ, απλά απλά και με μεγάλη λύπη,  σκέφτομαι:
Την τελευταία 15ετία,  από αυτή την περιοχή που σήμερα ονομάζεται Δήμος Χερσονήσου, ποιοι δήμαρχοι πέρασαν; Αν θυμούμαι καλά ήταν οι Δανέλης Σπύρος, Δοξαστάκης Ζαχάρης,  Λαγουδάκης Κώστας, Μπλαβάκης Δημοσθένης, Νικολακάκης Γιώργος, Ροδιτάκης Χάρης (αλφαβητικά η σειρά).
Είτε συμφωνούμε με την πολιτική τους είτε όχι, είτε θεωρούμε ότι έκαναν μεγάλο ή μικρό έργο, όλοι συμφωνούμε ότι όλοι τους ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι, σεβόταν τις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, σεβόταν τα δημοτικά τους συμβούλια, σεβόταν και τιμούσαν τους δημότες τους. Και αντ αυτών τώρα, τι;
«Καουμπόηδες» δημοτικοί άρχοντες που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν, που βρίζουν γυναίκες, που απειλούν κατοίκους της περιοχής για το πως θα πάνε σπίτια τους, που δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν αντίθετα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που χαρίζουν δημοτική περιουσία σε μεγαλοξενοδόχους λες και είναι δική τους περιουσία. Και που όλα αυτά τα υποστηρίζουν με υπερηφάνεια σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βέβαια, δεν είναι όλοι οι αντιδήμαρχοι ή όλοι οι σύμβουλοι και τοπικοί άρχοντες όπως αυτοί που περιέγραψα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί μέσα που είναι σοβαροί και αξιόλογοι. Όμως η πλειοψηφία τους δεν αντιδρά. Γιατί; 
ΥΓ1. Προς το τέλος της συζήτησης, και αφού ο δημοτικός άρχων που καταγγέλθηκε ότι «έγραψε» εκεί που δεν πιάνει μελάνη γυναίκες από την περιοχή δεν ζήτησε το λόγο ώστε αντιδράσει αν αυτό ήταν ψέματα, ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του συνεργάτη του.
ΥΓ2. Συγγνώμη για την ανωνυμία μου, αλλά θέλω να επιστρέφω στο σπίτι μου με ασφάλεια, ήσυχος, χωρίς να ανησυχώ για το τι μπορεί να μου συμβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί