Συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σήμερα κατέθεσε εκ νέου ο σύντροφος της Ηριάννας, αλλά και η βιολόγος αστυνομικός για το δείγμα DNA των κατηγορουμένων σε όπλα.

Στην κατάθεση της η αστυνομικός-βιολόγος από το τμήμα ανάλυσης βιολογικών υλικών της ΕΛ.ΑΣ. η οποία είχε συντάξει την σχετική έκθεση για το δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω σε όπλο το οποίο βρισκόταν σε σακούλα μαζί με άλλα, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, τον Νοέμβριο του 2011.

Η αρμόδια κρατική επιστήμονας υποστήριξε ότι το εν λόγω DNA , ταυτίζεται με αυτό της Ηριάννας και του Περικλή. Όπως ανέφερε, το δείγμα που βρέθηκε στο όπλο ήταν σε χαμηλή ποσότητα, αλλά ήταν ανιχνεύσιμο και στη συνέχεια όταν συγκρίθηκε με της Ηριάννας και του Περικλή τότε υπήρξε πλήρης ταύτιση.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα, αν μπορεί να μεταφερθεί DNA, η βιολόγος απάντησε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να αφήσεις το DNΑ σου αν δεν έχει πιάσει το όπλο, για παράδειγμα, από τον άνθρωπο που βρήκε τα όπλα και δεν είχε πάρει προφυλάξεις, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό.

Νωρίτερα, είχε συνεχίσει την κατάθεσή του ο σύντροφος της Ηριάννας, από την προηγούμενη συνεδρίαση, ο οποίος επανέλαβε ότι η σύντροφός τους δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και όπως ανέφερε «βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι η Ηριάννα βρίσκεται εδώ λόγω της προσωπικής σχέσης μαζί μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω λογικά, για ποιόν άλλο λόγο να είναι κατηγορούμενη».

Από νωρίς το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι βρέθηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας παρακολουθώντας τη διαδικασία, οι οποίοι κατά την άφιξη των κατηγορουμένων φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.

ΕΡΤ1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί