Στον δήμαρχο Χερσονήσου διευθυντές ξενοδοχείων για τη ναυαγοσωστική προστασία

Το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται ότι οδηγείται η παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής ασφάλειας από τους δήμους την τρέχουσα θερινή περίοδο με τα νέα δεδομένα – όπως προκύπτουν από την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 31/2018 για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, περιέγραψε αναλυτικά στους διευθυντές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Χερσονήσου χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης.

Στην ενημερωτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα στη Χερσόνησο παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Εμμ. Πλευράκη, ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για το μέγεθος του προβλήματος όπως διαμορφώνεται στους τουριστικούς παραλιακούς δήμους, αλλά και για την πρόσφατη έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα για τη ναυαγοσωστική προστασία με ισχύ από 4/5/2018, «το οποίο εάν τελικά εφαρμοστεί οι παραλίες θα έχουν ναυαγοσώστες στην καλύτερη περίπτωση τον Αύγουστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Με το δήμαρχο Πλατανιά, εξηγήσαμε ενδελεχώς στον Υπουργό ότι τουλάχιστον για φέτος,  επείγει να ανασταλεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου Π.Δ., καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση οι τρέχοντες διαγωνισμοί καθίστανται άκυροι.»

«Ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει τριάντα δύο (32) πολυσύχναστες παραλίες, με χιλιάδες επισκέπτες και ποιοτικές υπηρεσίες, γαλάζιες σημαίες, δε μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτες τις παραλίες και τους λουόμενους, εδώ έχουμε ευθύνη, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές,» τόνισε.

Επίσης, εξήγησε ότι με τα νέα δεδομένα το επιπλέον ναυαγοσωστικό κόστος θα πρέπει να επιμεριστεί στους δικαιούχους εκμισθωτές των πολυσύχναστων παραλιών, δηλαδή στους ξενοδόχους, κάτι που μέχρι πρότινος δεν απαιτούνταν λόγω της παροχής της υπηρεσίας από τους ίδιους.

Μάλιστα, χθες έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Εσωτερικών, Οικονομικών και στους βουλευτές ν. Ηρακλείου αναλύοντας διεξοδικά τις ανυπέρβλητες πρακτικές και διοικητικές δυσκολίες στην εφαρμογή του Π.Δ 31/2018.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί