Απειλές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί για τον αγωγό που θα περνά από την Κρήτη!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ακιντζί, προφανώς εκ μέρους και της “μάνας Τουρκίας”, απειλεί και για τον αγωγό φυσικού αερίου East – Med, που μέσω Κρήτης θα φτάσει στην Ευρώπη!

Με αφορμή τις συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Ακιντζί – όπως μεταδίδει η τουρκική Daily Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της – “προειδοποίησε” ότι ο αγωγός που προωθείται, εν αγνοία της Τουρκίας και της “Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, με τη συμμετοχή της “Νότιας Κύπρου”, δεν είναι βήμα προς την ειρήνη!

Μόνο με τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη με αγωγό μέσω της Τουρκίας “θα εξυπηρετηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα”, υποστήριξε ο Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, είπε ότι “μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει και στην προσπάθεια επίτευξης λύσης του Κυπριακού”.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ακιντζί, ο οποίος σχολίαζε τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών της Ελλάδος και του Ισραήλ κ.κ. Τσίπρα και Νετανιάχου για την κατασκευή του αγωγού EastMed, είπε ότι “δεν είναι δυνατή η συμβολή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Κύπρου, με τον αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας”.

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι “οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο” και πρόσθεσε ότι θα ήταν εύλογο να γίνει διαχείριση του ζητήματος στη βάση του κοινού οφέλους και να μεταφερθεί το φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας με τρόπο φθηνό και γρήγορο.

Με πληροφορίες από Daily Sabah και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί