Συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας βυρσοδεψείου από εργαζόμενο και μέλος του ΔΣ καταγγέλλει το σωματείο της ΕΥΑΘ

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο εξειδικευμένο συνεργείο της ΕΥΑΘ, έμπειρο σε αυτοψίες επαλήθευσε παράνομη υδροληψία από βυρσοδεψείο στην Βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης. Αφού διαπίστωσε την παρανομία έθεσε το θέμα στο ΔΣ της ΕΥΑΘ για την επιβολή των κυρώσεων και του προστίμου.

Όπως αναφέρει το σωματείο της ΕΥΑΘ στην ανακοίνωσή του, “αποκαλύφθηκε ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, πραγματοποίησε από μόνος του δεύτερο έλεγχο (14 ημέρες μετά από τον πρώτο έλεγχο), στο ίδιο βυρσοδεψείο, και πάνω σε απλό αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο είχε γίνει ο προηγούμενος έλεγχος, βεβαίωσε ότι… δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία!”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γ. Αρχοντόπουλο πρόκειται για εργαζόμενο που ως εκπρόσωπος των εργαζομένων (δεύτερου σωματείου εργαζομένων εντός της ΕΥΑΘ) είναι και μέλος του Δ.Σ ο οποίος πραγματοποίησε τον έλεγχο στο ρεπό του χωρίς να έχει σχετικό αντικείμενο εργασίας (είναι διοικητικός υπάλληλος) και χρησιμοποίησε το έγγραφο του συνεργείου της ΕΥΑΘ.

Το έγγραφο αυτό το χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου που προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της ΕΥΑΘ διαμαρτυρόμενος ότι τελικά δεν υπάρχει κλοπή νερού και επικαλούμενος ότι το έγγραφο του το χορήγησε «μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ».

“Η επιτροπή του εσωτερικού ελέγχου, επιβεβαίωσε τις παραπάνω πράξεις με πολυσέλιδη έκθεση” δηλώνει ο Γ. Αρχοντόπουλος τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το ΔΣ της εταιρείας ζητά την παραίτηση μελών του, συγκεκριμένα των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη.

“Εμείς καλούμε την αρμόδια διεύθυνση να διεξάγει συνεχείς ελέγχους και λήψεις ενδείξεων ώστε να αντιληφθούμε το μέγεθος της κλοπής, και αναμένουμε την γενική συνέλευση των μετόχων καθώς είναι στην αρμοδιότητα του μεγαλομετόχου η παραίτηση μελών του ΔΣ” σημειώνει ακόμη υπενθυμίζοντας ότι το σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ έφερε το θέμα στην δημοσιότητα καθώς “δεν θα ανεχθεί την παραμικρή προσπάθεια σπίλωσης της αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας των μελών μας από κανέναν”.

“Κερδίσαμε με μακροχρόνιους αγώνες την αναγνώριση των συμπολιτών μας. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν” τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του σωματείου το οποίο διερωτάται: “Με ποια ιδιότητα ένας άσχετος με το αντικείμενο υπάλληλος της ΕΥΑΘ (ταμίας), πραγματοποιεί ελέγχους για λαθραία υδροληψία; Ενήργησε μόνος του ή εν γνώσει και τρίτων προσώπων; Με ποιόν τρόπο εμπλέκεται και άλλο μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ στην υπόθεση; Πώς εκτέλεσε τον έλεγχο μόνος του και χωρίς καμία χρήση εργαλείων και μέσων, όταν η ΕΥΑΘ χρειάστηκε 4 εργαζόμενους του Δικτύου Ύδρευσης και εργαλεία για τη διαπίστωση της παράβασης;

Επιπλέον ερώτημα αποτελεί για το σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ πόσα χρήματα γλυτώνει ο ιδιοκτήτης με τον «έλεγχο» του πρόθυμου να «εξυπηρετήσει» ταμία και πόσα από την απώλεια ύδατος της λαθραίας υδροληψίας;

Μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις, έγιναν, σύμφωνα με το σωματείο, εκσκαφές στο σημείο εισόδου του αγωγού της διακλάδωσης που δίνει νερό στο υδρόμετρο του βυρσοδεψείου, εξέλιξη που απαιτεί εξήγηση όπως επίσης και αν έχει ξαναλάβει τέτοιες «πρωτοβουλίες» ο συγκεκριμένος υπάλληλος;

Το σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ επισημαίνει ακόμη ότι ο εν λόγω υπάλληλος “εκπροσωπεί (αντιπρόεδρος) ένα, κατά τη γνώμη μας, διασπαστικό σωματείο το οποίο μέχρι σήμερα φαίνεται να προωθεί συμφέροντα όχι εργαζομένων της ΕΥΑΘ” “Οι συνυποψήφιοι του στο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ της ΕΥΑΘ, επικροτούν τις πράξεις του ;Για ποιο λόγο το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ δεν συγκαλείται από τον Πρόεδρό του για να αποφασίσει, παρά το ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες, η υπόθεση έχει αποσταλεί για λήψη απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό θέμα;” διερωτάται ακόμη.

Έτσι με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ καλεί την αρμόδια διεύθυνση- μετά από κατάλληλες μετρήσεις- να επιβάλει το πρόστιμο στο βυρσοδεψείο και σε κάθε άλλο αντίστοιχο παραβάτη, αναδρομικά σε βάθος πενταετίας όπως ο νόμος ορίζει, για τη διασφάλιση του καλώς νοούμενου Δημόσιου Χαρακτήρα του νερού και την διοίκηση να εφαρμόσει άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο, διαβιβάζοντας παράλληλα την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα ως και στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

“Για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ η συμμετοχή εκπροσώπων στο Δ.Σ. είναι κατάκτηση που υπερασπιζόμαστε διαχρονικά για τον ουσιαστικό έλεγχο των αποφάσεων της Διοίκησης και τη διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της Επιχείρησης και του νερού. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν αποδεχόμαστε κανέναν που επικαλείται την ιδιότητα αυτή, προκειμένου να σπιλώσει τις κατακτήσεις και τους αγώνες μας” δηλώνεται στην ανακοίνωση στην οποία καλείται επίσης “ο εκλεγμένος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αναστάσιος Σαχινίδης, εφόσον αναγνωρίζει ότι τα παραπάνω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να παραιτηθεί από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, με την οποία τον τίμησαν δια της ψήφου τους οι συνάδελφοί μας, προκειμένου να εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στην Εταιρεία στο Δ.Σ. αυτής, ώστε με την παραίτησή του, ως έσχατη πράξη του ως μέλους του Δ.Σ., να ανταποδώσει εμπράκτως την εμπιστοσύνη που του επεδείχθη”

stokokkino.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί