Παρέμβαση της ΡΑΕ για την υπόθεση ΕΛΤΑ – ΔΕΗ

Αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα καθυστέρησης στην απόδοση των χρημάτων που καταβάλλουν οι καταναλωτές για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απώλεια των εκπτώσεων συνέπειας ή ακόμη και με διακοπή ηλεκτροδότησης, ζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με επιστολή προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές.

Η Αρχή επισημαίνει ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από καταναλωτές, σύμφωνα με τους οποίους ενώ έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω εταιρειών/φορέων που έχουν εισπρακτικό ρόλο (όπως τα ΕΛΤΑ), ωστόσο χάνουν την έκπτωση συνέπειας επειδή καθυστερεί η μεταφορά των ποσών στους προμηθευτές.

Η ΡΑΕ ζητά ενημέρωση για το πλήθος και το οικονομικό ύψος των καθυστερήσεων, τις επιπτώσεις που αυτές έχουν επιφέρει στους καταναλωτές (απώλεια εκπτώσεων συνέπειας ή και διακοπή της παροχής), καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν οι προμηθευτές την απόδοση των λογαριασμών από τους φορείς που εισπράττουν τις οφειλές.

Τι επικαλούνται τα ΕΛΤΑ

Από την πλευρά τους τα ταχυδρομεία επικαλούνται προβλήματα στις χρηματοροές τους που έχουν προκληθεί εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή για την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας. Πηγές των ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι η ομαλοποίηση των ταμειακών ροών είναι θέμα ολίγων ημερών, καθώς αναμένεται η καταβολή των ποσών που έχουν προβλεφθεί με την τροπολογία Παπά για την καθολική υπηρεσία που παρέχουν τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή των οφειλομένων στη ΔΕΗ λήγει τις επόμενες ημέρες, ενώ σε άλλους προμηθευτές υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν οφειλόμενα.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί