Ηράκλειο: Πυροσβεστικό όχημα προκάλεσε ζημιά σε κεντρικό αγωγό- Χωρίς νερό απο χθες οι κάτοικοι

Από χθες έχουν μείνει χωρίς νερό οι Άγιοι Δέκα, έδρα του Δήμου Γόρτυνας, καθώς Πυροσβεστικό όχημα που συνδέθηκε σε κρουνό για ανεφοδιασμό, χωρίς να υπάρχει κακή πρόθεση, αλλά με δεδομένο ότι οι υπόγειες σωλήνες ήταν παλιές και σαθρές, προκάλεσε κατά την αποχώρησή του ζημιά στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης, στερώντας το χωριό από νερό.

Έτσι από χθες σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και σχολεία έχουν μείνει χωρίς νερό, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται, καθώς εξαντλήθηκαν και τα αποθέματα που υπήρχαν στα ντεπόζιτα.

Σήμερα από νωρίς το πρωί τα τεχνικά συνεργεία της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης στον  κεντρικό αγωγό στο σημείο όπου χθες έγινε η ζημιά, σκάβοντας σε βάθος για να βρουν τις σωλήνες που έσπασαν στο δίκτυο, ώστε να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να δώσουν και πάλι νερό στο χωριό.

Τις εργασίες επιβλέπουν ο αντιδήμαρχος της ενότητας Στέλιος Μπομποδάκης και ο δ.σ. Παντελής Παπαδάκης που ενημερώθηκαν άμεσα από τον Πρόεδρο του χωριού Τσατσάκη Βαλάντη για την διακοπή της υδροδότησης.

Όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας κ. Μπομποδάκης «η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί πριν από το μεσημέρι και το χωριό θα έχει και πάλι επαρκής υδροδότηση. Μάλιστα επί της ευκαιρίας γίνεται και μια αλλαγή στη σύνδεση, καθώς διακόπτεται η παροχή από το παλιό υδραγωγείο και την παλιά δεξαμενή από την οποία γινόταν η υδροδότηση μέχρι πρότινος και το χωριό συνδέεται τώρα απευθείας από την καινούρια δεξαμενή, ώστε να υπάρχει σταθερή πίεση σε όλο το δίκτυο», όπως μας είπε.

Οι εργασίες όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτο συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, με τους αρμόδιους να ζητούν την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να γίνει η επανασύνδεση του αγωγού.

 

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί