Μιχελογιαννάκης: «Πού βλέπει ο σύντροφος Καραγιαννίδης πολιτικό συμβιβασμό, εκπτώσεις και αστερίσκους;»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή τη συνέντευξη του Χρήστου Καραγιαννίδη, αναφορικά με τις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε συνέντευξή του, στην Αυγή, ο σύντροφος Χρήστος Καραγιαννίδης, αναφέρει, σχετικά με τις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «στα ζητήματα όμως των δικαιωμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις και αστερίσκοι». Σε άλλο σημείο αναφέρει «ο χώρος της δικής μας αριστεράς δεν μπορεί να υποκύπτει στον κυρίαρχο κοινωνικό συντηρητισμό ή σε κινήσεις πολιτικού συμβιβασμού».

Τον ρωτάω, λοιπόν: Όταν υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, πού βλέπει κοινωνικό συντηρητισμό; Πού βλέπει πολιτικό συμβιβασμό; Πού βλέπει αστερίσκους κι εκπτώσεις όταν η ίδια η κοινωνία, διαπιστωμένο από έρευνες, αντιδρά;

Ένα παράδειγμα, που αναιρεί τις απόψεις του, είναι ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε τον πολιτικό γάμο ήταν απαίτηση της κοινωνίας. Τώρα, με την αναδοχή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια την κοινωνία. Δεν είναι, λοιπόν, ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη, αλλά η κοινωνία απλά σε μεγάλο ποσοστό δεν συμφωνεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί