Κρήτη: Βρέθηκε το σκάφος με 45 μετανάστες και πρόσφυγες που αγνοούνταν στα νότια

Βρέθηκε το ξύλινο αλιευτικό σκάφος το οποίο αγνοούνταν στα νότια της Κρήτης και στο οποίο επέβαιναν 45 μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, αρχικά αρνούνταν να συνεργαστούν με τα παραπλέοντα πλοία που έφθασαν στη θαλάσσια περιοχή, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις, συμμορφώθηκαν τελικά με τις οδηγίες των στελεχών του λιμενικού, και συνοδεία ενός πλωτού, ενός δεξαμενόπλοιου, ενός φορτηγού και ενός ρυμουλκού, οδηγούνται στο λιμάνι των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.

Οι μετανάστες ενημέρωσαν για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μέσω του διεθνή αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό εντοπίστηκε από αεροσκάφος της FRONTEX, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος, πού βρίσκεται στην νότια περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου (14 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Λίθινο), είναι καλά στην υγεία τους. .

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί