Αισιoδοξία του Π. Ρήγα ότι η 4η αξιολόγηση θα κλείσει έως τον Ιούνιο

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm. Αν και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της, ωστόσο όπως είπε τα μέτρα συμφωνήθηκαν βάσει των απαισιόδοξων προβλέψεων του ΔΝΤ για την πορεία της χώρας, που διαψεύδονται στην πράξη.

«Υπάρχουν θετικά στοιχεία για τα πλεονάσματα και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, άρα ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα εξετάσουμε πάλι με καλύτερους όρους», δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης είπε πως «η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να εμπεριέχει στοιχεία πραγματικότητας». Παράλληλα επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές το μένος συγκεκριμένων ΜΜΕ ενάντια στην κυβέρνηση» και επέκρινε την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή της σε αυτό το γαϊτανάκι καταστροφολογίας και fake news, όπως είπε.

Για την απλή αναλογική ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική είναι για εμάς ανοιχτή, γιατί θεωρούμε πως έτσι θα δοθεί η δυνατότητα συναινέσεων και εμβάθυνσης της δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάτμησης της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, υπενθύμισε πως δεν πρόκειται για καινούργια σκέψη, αλλά για ανάγκη που έχει προκύψει εδώ και καιρό και εξέφρασε την πεποίθηση πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.

Σχολιάζοντας τέλος τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά η οποία ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, καθώς το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προ ενός μηνός επιστολή που πίεζε για έγκαιρη έναρξη των συζητήσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η κ. Γεννηματά έχει υποχωρήσει στην αντίληψη και τη στρατηγική της ΝΔ και θεωρώ πως την οδήγησαν εκεί ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί