Ενεργοί Πολίτες: Γι αυτό αποχωρήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο- Οι αιφνιδιασμοί της δημοτικής αρχής Ηρακλείου

Ανακοίνωση της παράταξης των Ενεργών Πολιτών για την αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της δημοτικής αρχής να φέρει για συζήτηση το θέμα του “Κλεισθένη”:

Οι επαναλαμβανόμενες πλέον τακτικές (όχι πρωτοφανείς), εκ μέρους της Δημοτικής αρχής,σήμερα 7-5-18, έφτασαν στο αποκορύφωμα.

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποφασιστικό ρόλο, θέλησαν να εισάγουν συζήτηση!!! για το θέμα «Κλεισθένη I» (σχέδιο νόμου για την αυτοδιοίκηση), εκτός προσυνεννόησης και εκτός ημερήσιας διάταξης με πρόσχημα την συνεδρίαση της ΠΕΔ την Τρίτη 8-5-18. Αν ο Δήμαρχος ήθελε να συζητηθεί το θέμα και η απόφαση να τον δεσμεύσει  στην ΠΕΔ, θα όριζε σήμερα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το σχέδιο Νόμου. Όμως μια φιλολογική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν δεσμεύει κανέναν ούτε παρατάξεις, πόσο μάλλον τον ίδιο το  Δήμαρχο. Ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός τους.

Οι θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη  η Τ.Αυτοδιοίκηση, ο ρόλος της, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ο αναπτυξιακός  της ρόλος, έτσι κι αλλιώς θα φτάσουν (έστω και δύσκολα) στους δημότες. Σε πείσμα των συντηρητικών προθέσεων και των επιλογών τους.

Οι Ενεργοί πολίτες θα καταθέσουν τις απόψεις  τους στον  τύπο.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Δείτε επίσης

Αποχώρησε η παράταξη Λυγερού από το δημοτικό συμβούλιο- Αντίδραση στον αιφνιδιασμό της δημοτικής αρχής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί