Συνάντηση των “Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου” με τον περιφερειάρχη Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της δημοτικής παράταξης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Την αντιπροσωπεία των Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου αποτέλεσαν ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Εμμανουήλ Γενναράκης και ο τοπικός σύμβουλος Ροδιάς Αντώνιος Ροδίτης.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το δήμο Μαλεβιζίου.

Ειδικά θέματα με ευρύτερη σημασία, που ενδιαφέρουν την τοπική κοινότητα Ροδιάς, τέθηκαν επίσης επί τάπητος.

Αναλυτικά συζητήθηκαν:

  1. Η αναμόρφωση του παλαιού εθνικού δρόμου Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο κομμάτι που ξεκινάει από τα όρια του δήμου Μαλεβιζίου (Ξηροπόταμος) και φτάνει μέχρι το πολεοδομικό συγκρότημα του Γαζίου: Είναι ένας δρόμος που έχει αλλάξει μορφή και χρήση. Αποτελεί πλέον μια κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή, με μεγάλη οικονομική δραστηριότητα και χρήζει δομικού χαρακτήρα παρεμβάσεων που αφορούν στην ασφάλεια των κατοίκων, στη λειτουργικότητα και στην αισθητική του χώρου. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ρύθμισης της κυκλοφορίας των οχημάτων, να δημιουργηθούν κόμβοι να φτιαχτούν πεζοδρόμια για τους πεζούς και να υπάρξουν οι απαραίτητες υποδομές ενίσχυσης του φωτισμού.
  2. Βελτιώσεις-αναμορφώσεις των επαρχιακών δρόμων Γαζίου-Ροδιάς και Ροδιάς-Αχλάδας. Πρόκειται για δρόμους που χρήζουν άμεσα, περαιτέρω σημαντικών παρεμβάσεων. Υπάρχουν πολλά επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών σημεία, καθώς επίσης και τμήματα που προκαλούν ζημιές στα οχήματα.
  3. Η άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης βελτίωσης των υποδομών του γηπέδου της Ροδιάς. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση του σχεδίου κατασκευής αποδυτηρίων, κερκίδας και κυλικείου.

Ο κύριος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την προώθηση των χρηματοδοτήσεων των ώριμων μελετών  των έργων, που ανήκουν στη δικαιοδοσία της περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί