Ηράκλειο: Έπαιρναν επιδόματα και για τους νεκρούς γονείς τους ή παράνομες “διπλές” συντάξεις!- Νέες υποθέσεις από το δήμο στην εισαγγελία (έγγραφα)

Δεκάδες φαίνεται ότι είναι οι Ηρακλειώτες που εισέπρατταν για χρόνια, μέσω του δήμου Ηρακλείου, προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται, είτε γιατί οι άνθρωποι που τα δικαιούνταν πέθαναν, είτε επειδή έπαιρναν παράλληλα και σύνταξη!

Άλλοι  8 δημότες καλούνται επιστρέψουν στο δήμο Ηρακλείου ποσά ύψους 114.000 ευρώ, ενώ οι υποθέσεις τους παραπέμπονται στην εισαγγελία. Το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι υποθέσεις στέλνονται και στην εισαγγελία. Ανάμεσα στις περιπτώσεις είναι πολίτες που έπαιρναν παρανόμως επιδόματα βαριάς αναπηρίας, ενώ εισέπρατταν και σύνταξη.

Σε μία περίπτωση μάλιστα πολίτης έπαιρνε επίδομα για λογαριασμό της μητέρας του, η οποία είχε πεθάνει τρία χρόνια νωρίτερα.

Αυτές βεβαίως δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις, καθώς πριν από λίγο καιρό το Candiadoc είχε παρουσιάσει άλλες 5 υποθέσεις, στις οποίες είχαν εισπραχθεί παρανόμως επιδόματα 127.000 ευρώ, ενώ πολλές άλλες πρόκειται να έλθουν στο δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Δείτε: Εισέπραξαν χωρίς να δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας ύψους 127.000 €- Πέντε περιπτώσεις στην εισαγγελία από το δήμο Ηρακλείου (έγγραφα)

Δείτε τα έγγραφα με τις νέες περιπτώσεις που υπογράφει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί