Δηλαδή, τί πρόσφερε στην πόλη του Ηρακλείου ο Κων. Μητσοτάκης, ώστε να τον τιμήσει;

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ επανέρχεται στο θέμα της ονομασίας δρόμου της πόλης του Ηρακλείου προς τιμή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας. Και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή επιλέγοντας να μετονομάσει την οδό Λακωνίας, σε “Κ. Μητσοτάκη”, προσβάλλει και δεν τιμά, απειλώντας ανοικτά ότι αυτή τη φορά δε θα στηρίξει τον Β. Λαμπρινό!

“Η επιλογή μετονομασίας της οδού Λακωνίας σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», δεν τιμά, απλά προσβάλει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

“Η δημοτική αρχή εάν δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό, είναι καλύτερα να μην κάνει τίποτε.

Δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η πρόταση και ελπίζουμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα αναλάβει να διορθώσει αυτή τη στρεβλή επιλογή”.

Η ανακοίνωση και η απειλή αυτή, βεβαίως, αναφέρεται στην εισήγηση που κατατίθεται τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, με βάση την εισήγηση της επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την οποία υιοθέτησε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, και στην οποία αναφέρονται:

Κι επειδή η ΝΟΔΕ  για την ονοματοδοσία επικαλείται τη νομοθεσία (Ν. 3463/2006, Ν.3852/2010) “ως απόδοση φόρου τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες που προσέφεραν στον τόπο ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης”, ας κάνει τον κόπο να περιγράψει στους Ηρακλειώτες την προσφορά στην πόλη του Ηρακλείου του μακαρίτη του Μητσοτάκη, για να δούμε αν η πόλη τον “αδικεί” και τον “προσβάλλει”, δίνοντας έναν περιφερειακό δρόμο στο όνομά του κι  όχι κάποιον κεντρικό, όπως πχ τη λεωφόρο Κνωσού, όπως είχε ζητήσει…

Ιδού, λοιπόν, ας αποδείξει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αξίζει αυτή την τιμή από την πόλη. Όχι απλά επειδή ήταν ο Μητσοτάκης… Ούτε είναι αυτονόητο ότι ο “νεκρός δεδικαίωται”…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί