Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,82% Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονται σε πιέσεις που ασκήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές αφορούν την τροπή που πήρε η υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής. Ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και το θέμα με το Επικουρικό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,82% και της κόντρας που υπάρχει με τους συνταξιούχους.

Το ΔΣ αποφάσισε να αναλάβει προσωρινά χρέη διευθύνοντα συμβούλου ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής CEO κ. Παύλος Μυλωνάς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,82% της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2015. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,82% το 1996, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Κατά την περίοδο 2003 – 2009 κατείχε τη θέση του GroupTreasurer του Ομίλου, ενώ το 2009 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς.

Πριν την Εθνική Τράπεζα εργαζόταν στην CreditSuisseFirstBoston στη Νέα Υόρκη ως ProprietaryTrader σε ευρύ φάσμα Παραγώγων Προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί