Σε μονάδα επανένταξης από χορήγησης υποκαταστάτων, μετατρέπεται δομή του ΟΚΑΝΑ

Την αλλαγή φυσιογνωμίας της δομής του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στον χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέσα στο πανεπιστημιακό campus, από μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων σε μονάδα κοινωνικής επανένταξης, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι του ΟΚΑΝΑ και πρυτανικές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα κοινωνικής επανένταξης στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την λειτουργία της εδώ και 2 μήνες προσφέροντας ψυχοθεραπευτική στήριξη σε 35 άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τις φάσεις θεραπείας και είναι σε διαδικασία επανένταξης.

“Το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τον ΟΚΑΝΑ και αναζητά τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης ναρκωτικών στον χώρο του ΑΠΘ αλλά και ένταξης στις δραστηριότητές του, ωφελούμενων του ΟΚΑΝΑ” τόνισε σε συνέντευξη τύπου, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος. Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε συνάντηση των πρυτανικών αρχών και μελών της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων κατά των Ναρκωτικών του ΑΠΘ με εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ οι οποίοι ενημέρωσαν για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του Κέντρου του ΟΚΑΝΑ εντός του campus του ΑΠΘ, καθώς και για τις προτάσεις του Οργανισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΑΠΘ.

“Είμαστε μαζί με τους χρήστες και απέναντι από τους διακινητές” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαόπουλος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο campus με τη διακίνηση ναρκωτικών. “Το πανεπιστήμιο”, συνέχισε, “έχει ενισχύσει με κρατικούς και ίδιους πόρους, τις υπηρεσίες φύλαξης ενώ και η αστυνομία παρεμβαίνει για θέματα ναρκωτικών”.

“Το μεγάλο δε πρόβλημα με τους διακινητές που εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, παρενοχλώντας τις φοιτήτριες, πιστεύω ότι έχει λυθεί” κατέληξε ο κ.Λαόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί