Νέες επιθέσεις εναντίον Πακιστανών εργατών γης στον Ασπρόπυργο

Δεύτερη ρατσιστική επίθεση μέσα σε δύο μήνες σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο εναντίον Πακιστανών εργατών γης, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει τους δράστες της γνωστής φασιστικής ομάδας που είχε πραγματοποιήσει δεκάδες άγριες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Πακιστανών στην περιοχή Γκορυτσά από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ενώ επιτέθηκε και εναντίον δύο μεγάλων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών διαδηλώσεων της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων συλλογικοτήτων στην περιοχή, στη μία με φωτοβολίδες, ξύλα και κατσαβίδια και στην άλλη με συνεχείς τραμπουκισμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυμάτισαν αστυνομικό.

Ασπρόπυργος - επίθεση κατά του Αμπντούλ Λατίφ

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ομάδα 5-6 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του Αμπντούλ Λατίφ, ο οποίος είχε δεχτεί αιματηρή επίθεση τον περσινό Απρίλιο και είχε στη συνέχεια αναγνωρίσει τους δράστες, τουλάχιστον επτά από τους οποίους έχουν συλληφθεί.

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ομάδα 10-12 ατόμων που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκε στο σπίτι όπου μένουν δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ο Ναφίζ και ο Βαρίς. Πέταξαν πέτρες, εισέβαλαν στην αυλή και προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα της εισόδου για να μπουν στο σπίτι.

Οι δύο μετανάστες διέφυγαν από την πίσω πόρτα προς τα χωράφια. Οταν αντιλήφθηκαν τη διαφυγή τους, οι δράστες έτρεξαν στο κατόπι τους, χωρίς να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Οι επιθέσεις δημιουργούν το ερώτημα αν έχουν χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει κεντρικά η Αστυνομία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυναμική επανεμφάνιση της φασιστικής ομάδας, η οποία προσπαθεί ξανά να μετατρέψει την περιοχή σε προπύργιο φασιστικής βίας και να εκφοβίσει βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο της καταδίκης της για τους βίαιους τραυματισμούς δεκάδων μεταναστών.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχει η παραμικρή ανοχή στη δράση μιας ομάδας φασιστών και ρατσιστών που έχουν όνομα και επίθετο και είναι γνωστοί στην Αστυνομία. Μήπως δεν είναι ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας να βάλουν τέλος στην ανοιχτή δράση μιας φασιστικής ομάδας της οποίας οι επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νεκρούς;», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Επισημαίνει επίσης ότι η Εισαγγελία δεν έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της δικογραφίας που συσχετίζει τις κατηγορίες από διαφορετικές επιθέσεις της ομάδας στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να μην έχει προσδιοριστεί η δίκη των συλληφθέντων.

Του Δημήτρη Αγγελίδη, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί