Τοπικά εργαστήρια στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ CityChallengeSmartcity) προχωρά στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος CityChallengecrowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs σε ισάριθμες πόλεις. Ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους και σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν στον τελικό του Μαραθώνιου Καινοτομίας στην Αθήνα.

Η πόλη του Ηρακλείου είναι μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί CityLab και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και θα προκριθούν 3 ομάδες που θα μεταβούν δωρεάν για να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο που θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής των ομάδων).

Φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων και όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου  και της πόλης του Ηρακλείου μπορούν να συμμετάσχουν στην δημιουργική αυτή διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

Πρόγραμμα CityLab Ηρακλείου

  1. Μάιος 2018 – Εκδηλώσεις ενημέρωσης πριν το CityLab Ηρακλείου.
  2. Πρόγραμμα 1 Ιουνίου 2018 :

17:00 – 17:30   Προσέλευση – Εγγραφές

17:30 – 17:45   Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

17:45 – 18:00   Προβλήματα – Ζητήματα της τοπικής κοινωνίας – προβλήματα της πόλης

18:00 – 19:00   Παρουσιάσεις ομάδων

19:00 – 20:00   Αξιολόγηση – Διάλειμμα

20:00 – 21:30   Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Βράβευση

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

Αιτήσεις συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί