Τη δημιουργία Γραφείου Κάνναβης στο υπουργείο Υγείας προανήγγειλε ο Αν. Ξανθός

Τη δημιουργία Γραφείου Κάνναβης στο υπουργείο Υγείας αλλά και τη νομοθετική ρύθμιση για τη διάθεση και χορήγηση των φαρμάκων κάνναβης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στη διημερίδα «YES WE CAN-NABIS» της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «εντός των ημερών δημιουργείται στο Υπουργείο Υγείας το Γραφείο Κάνναβης ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου».

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε πως η κάνναβη είναι από τα πιο γνωστά φυτά της αρχαιότητας με θεραπευτικές ιδιότητες και πως η συζήτηση για την εκμετάλλευσή της ξεκίνησε το 2016 από το υπουργείο Υγείας όπου υπήρξε ένα πόρισμα το οποίο γνώρισε μεγάλες αντιστάσεις.

Όπως τόνισε μάλιστα, προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη με ευχερή τρόπο αλλά και η παραγωγική προοπτικής μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Το παρών, στη διημερίδα «YES WE CAN-NABIS» της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν μεταξύ άλλων και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης κ.α.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί