Εκπαιδευτική Εσπερίδα στη Σητεία

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας  σε συνεργασία με τους: ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ. –ΤΕΙ Κρήτης – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΥΠΑΑΤ: ΔΑΥ Κρήτης, διοργανώνουν εκπαιδευτική εσπερίδα την Παρασκευή 4 Μαΐου από 19.00 έως 21.00 που θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, οδός Π. Βαρθολομαίου 9.

Σκοπός  της εσπερίδας είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη – αντικειμενική και απρόσκοπτη ενημέρωση του κοινού,  σχετικά με το παθογόνο βακτήριο Ξυλέλλα. Πρόκειται για το εξαιρετικά καταστροφικό βακτήριο καραντίνας που προσβάλλει και την ελιά, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα στη χώρα μας και απαιτούνται προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της εισαγωγής του. Απευθύνεται σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους (γεωπόνους δημόσιου & ιδιωτικού τομέα, παραγωγικούς  φορείς, παραγωγούς, διακινητές φυτικού υλικού, ανθοπώλες, μεμονωμένους πολίτες κ.λ.π).

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης:

19.00 -19.30:  Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων

19.30 –19.35:  Έναρξη –Χαιρετισμοί

19.35 -19.50:  Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην  Περιφέρεια Κρήτης” & οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευγ. Στυλιανού, Γεωπόνος MSc, εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ

19.50 -20.05:  «Xylella fastidiosa: Χθες, Σήμερα, Αύριο»

Δρ. Δημήτριος Γκούμας,  Καθηγητής Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας, ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

20.05 -20.20:  «Έντομα-φορείς του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa» 

Δρ. Εμμ. Ροδιτάκης,  Ερευνητής Εντομολόγος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

20.20 -21.00:  Συζήτηση – Ερωτήσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί