Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Στη σύλληψη ενός Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προχώρησαν την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές.

Δείτε: Συνελήφθη Τούρκος στα σύνορα του Έβρου

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση κι έδωσαν φωτογραφία και το όνομά του. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ ο οποίος φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές αρχές, ότι είναι αγρότης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των Νέων’, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και πέρασε σε ελληνικό έδαφος.Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Οι πληροφορίες για την ιδιότητά του ωστόσο είναι συγκεχυμένες καθώς παραμένει ακόμη άγνωστο αν πρόκειται για στρατιωτικό, αγρότη ή δημοτικό υπάλληλο.
Σύμφωνα με το Evros-news, ο Τούρκος είναι στρατιωτικός, πληροφορία ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται…

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι ο ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε τρακτέρ προς το τελωνείο.

Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί