Συγκλονίζει η ιστορία της Εσμά – Έφυγε με τα παιδιά της για γλιτώσει από τον Ερντογάν και πέθανε στην Ελλάδα (Βίντεο & φωτο)

Η Esma Uludağ, μια 35χρονη Τουρκάλα, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη ζωή της, στην Τουρκία, για να γλιτώσει από τις διώξεις του Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, με τα τρία της παιδιά πέρασε στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τη σύλληψη, αλλά δυστυχώς πέθανε το βράδυ του Σαββάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η 35χρονη ήταν δημόσιος υπάλληλος στην Σμύρνη στο γραφείο του κυβερνήτη και απολύθηκε, γιατί κατηγορήθηκε ότι είναι μέλος του κινήματος του Γκιουλέν.

Ο σύζυγός της, Mehmet Ali Uludağ, είχε ήδη δραπετεύσει από την Τουρκία, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του. Ο 38χρονος πέρασε στην Ελλάδα και μετά στην Γερμανία, όπου κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Έτσι, είπε στη σύζυγό του να πάει με τα παιδιά στη Γερμανία για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η 35χρονη Esma μαζί με τα τρία τους παιδιά, 3, 7 και 10 ετών διέσχισε τον ποταμό Έβρο πριν από έξι μήνες και ανέμενε να επανενωθεί η οικογένεια της. Όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Esma πέθανε μετά το εγκεφαλικό που υπέστη.

Στο βίντεο η άτυχη μητέρα είχε δηλώσει ότι χρειάστηκε έξι ώρες για να διασχίσει το μονοπάτι προς την Ελλάδα και ότι προσεύχεται ο Θεός να βοηθήσει όσους θα επιλέξουν αυτό τον δρόμο για να δραπετεύσουν από την Τουρκία.

enikos.gr, stockholmcf.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί