Μεγάλη η μάχη της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών – Η ανακοίνωση της εταιρίας (Βίντεο & φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Δείτε: Μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη – Εκκενώνονται οικισμοί

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς να έχει απομακρυνθεί, όπως σημειώνουν τοπικά μέσα, ο κίνδυνος εκρήξεων.

Μάλιστα λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται και του κινδύνου εκρήξεων αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση οικισμών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς και στην πορεία της.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Τύμπανο και Τοξότες.

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

 

 

Η ανακοίνωση της εταιρίας για την πυρκαγιά

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

xanthi2.gr

Δείτε επίσης:

Sunlight: Ποιο είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη που καίγεται

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί