Επίσημα χωρίς γραφεία η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη – Λουκέτο και στα γραφεία στο Ηράκλειο

Λουκέτο μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον καθόλου γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης σε ολόκληρη την Κρήτη. Η Χρυσή Αυγή αφαίρεσε και επίσημα την τοπική οργάνωση Ηρακλείου από τη λίστα των γραφείων στην ιστοσελίδα της.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο είχαν χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο επιθέσεων. Μέλη της τοπικής είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών στον Ζαρό Ηρακλείου, τον Νοέμβριο του 2012.

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο των γραφείων της στα Χανιά τον Δεκέμβριο του 2017.

Στην Ιεράπετρα, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτίστηκαν με τη βίαιη ρατσιστική επίθεση στους Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά τον Φεβρουάριο του 2013, για την οποία καταδικάστηκαν πρωτόδικα πέντε στελέχη της τοπικής οργάνωσης (Πετράκης, Δασκαλάκης, Ψυλλάκης, Μαυρικάκης, Γαροφαλλάκης).

Οι πέντε καταδικασθέντες είναι κατηγορούμενοι και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επίθεση στα γραφεία τους.

Δείτε: “Η μόνη πόλη της Κρήτης που έχουν γραφεία οι νεοναζί”: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

Στα τέλη του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκε άλλη μία επίθεση, με αφορμή την ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιάννη Λαγού.

Δείτε: “Λαγέ καλωσήρθες στην Κρήτη”: Πορεία αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό (Φωτο)

“Το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική” – Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Με πληροφορίες από jailgoldendawn.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί