Το παρασκήνιο του μεταμεσονύκτιου τηλεφωνήματος Μαρινάκη-Τζανακόπουλου

«Το τηλεφώνημα έγινε, αλλά δεν υπήρξε καμία απειλή» από την πλευρά Μαρινάκη υποστηρίζει το περιβάλλον του εφοπλιστή απαντώντας στη μεταμεσονύκτια ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Όπως αναφέρει το Protagon.gr , από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη γίνεται λόγος για μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη μεγίστου γεγονότος».

Άνθρωποι από το περιβάλλον του  Βαγγέλη Μαρινάκη εξήγησαν ότι ο εφοπλιστής πήρε τηλέφωνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επειδή θίχτηκε από το ύφος και τους χαρακτηρισμούς του κυβερνητικού non paper.

Έτσι, κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο στις 22.27 από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εκείνος δεν απάντησε, αλλά έξι λεπτά αργότερα, στις 22.33, επέστρεψε την κλήση ρωτώντας: «Ποιος είναι;»

«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου», του είπε ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που δόθηκε από το περιβάλλον του εφοπλιστή για τον διάλογο που είχαν.

Οπως σημειώνεται, σκοπός της συγκεκριμένης επικοινωνίας δεν ήταν άλλος από το να ρωτήσει ο κ. Μαρινάκης, διευκρινιστικά, τον αρμόδιο επί των κυβερνητικών ανακοινώσεων υπουργό, ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών (σε περιεχόμενο) non papers.

Σύμφωνα με την πλευρά Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξής τους ο κυβερνητικός επρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα εξής:

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, από άγνωστο αριθμό. Ηταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό, ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή σας νύχτα κύριοι».

«Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις Αρχές», αναφέρει σχετικά η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με τον συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στον χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος», σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία για το θέμα που έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα social media.

Με πληροφορίες από protagon.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί