Πρόοδο στο θέμα της εποπτείας και του χρέους βλέπει ο Λεμέρ

Στο χρέος και στο «πλαίσιο» της μεταμνημονιακής εποπτείας θα επικεντρωθούν τις επόμενες εβδομάδες οι διεργασίες εντός της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Αυτό δήλωσε σήμερα από τη Σόφια ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin.

«Έχουμε κάνει πρόοδο», δήλωσε ο Μπ. Λεμέρ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούνιο. Έχουμε αρχίσει να συζητάμε το «πλαίσιο» εποπτείας μετά το ελληνικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το ζήτημα του χρέους, ανέφερε στη συνέχεια ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές, συνολικό και αξιόπιστο για τις αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Μπ. Λεμέρ παρατήρησε ότι εδώ και πολλά χρόνια ήταν ασυνήθιστη μια «κοινή συνέντευξη» των υπουργών Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας και τόνισε ότι η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Όλαφ Σολτς στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την ισχυρή βούληση Γαλλίας-Γερμανίας να βρουν λύση στα θέματα που αφορούν την εμβάθυνση και την ολοκλήρωση της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κος Σολτς τόνισε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και ανέφερε ότι η Γερμανία εργάζεται και συζητά διμερώς με τη Γαλλία, όσο και με άλλες χώρες πάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εμβάθυνση της ευρωζώνης. Σημείωσε, επίσης, ότι προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλα τα ζητήματα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο.

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τόσο ο Γάλλος όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμαναν ότι λόγω της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην ευρωζώνη, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσειςγια την προώθηση νέων μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί