Το Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία διέγραψε μέλος του που επιτέθηκε λεκτικά σε εβραία βουλευτή

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, διέγραψε από τις τάξεις του ένα στέλεχός του, το οποίο είχε επιτεθεί λεκτικά στην εβραία Εργατική βουλευτή Ρουθ Σμιθ, κατά την παρουσίαση έκθεσης για τα φαινόμενα αντισημιτισμού εντός των κομματικών «τειχών».

Ο Μαρκ Γουάντσγουορθ κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κομματικών κανόνων δεοντολογίας, καθώς κατηγόρησε την κ. Σμιθ ότι «εργάζεται χέρι – χέρι με δεξιές εφημερίδες».

Την διαγραφή του αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Καταστατικού (NCC) των Εργατικών, που ασχολείται με πειθαρχικά ζητήματα.

Πρόκειται για τη λήξη μιας διαδικασίας δύο ετών, μετά από περιστατικό που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016.

Έξω από τον χώρο όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, είχαν συγκεντρωθεί ακτιβιστές του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος Momentum, το οποίο στηρίζει τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και θεωρεί τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού ως προσπάθεια των κυβερνώντων, κεντροδεξιών Συντηρητικών να τον απαξιώσουν.

Ο κ. Κόρμπιν έχει προκαλέσει οργή στις εβραϊκές και σε πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις στη Μ. Βρετανία, λόγω παλαιών δραστηριοτήτων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως με τη συμμετοχή σε διάφορα group στο facebook, στα οποία δημοσιευόταν πολύ συχνά αντισημιτικό υλικό.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί