ΣΥΡΙΖΑ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου: Απόδειξη αναβάθμισης του ΣΕΠΕ η μείωση στο 12% της αδήλωτης εργασίας

Σχετικά με πρόσφατη απάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στο θέμα της στελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Ρεθύμνου το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

  1. Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ) αφού διέσπειρε (χωρίς να ελέγξει ως όφειλε) φήμες-fake news περί δήθεν μετάταξης υπαλλήλου του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου (η οποία όμως δεν ίσχυε όπως γράψαμε σε προηγούμενο σχόλιο μας), τώρα διεκδικεί με νεώτερη ανακοίνωση της ότι μετά από παρέμβαση της αποτράπηκε η μετάταξη! Δεν αποτράπηκε αφού δεν υπήρξε ποτέ θέμα έγκρισης μετάταξης υπαλλήλου και δυστυχώς συνεχίζει η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην Διοίκηση του ΕΚΡ να παραπληροφορεί τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου.
  2. Ο κεντρικός προγραμματισμός του ΣΕΠΕ για ενίσχυση με 2 επιπλέον θέσεις υπαλλήλων-επιθεωρητών στο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου (δηλ. 1 θέση σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ συν 1 θέση από την κινητικότητα) έχει γίνει καιρό τώρα, πολύ πριν την ανακοίνωση του ΕΚΡ. Άρα ούτε η ενίσχυση του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου με προσωπικό ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης του ΕΚΡ. Συμφωνούμε με την Διοίκηση του ΕΚΡ ότι το ΣΕΠΕ για 35 χρόνια ήταν υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο. Τώρα αυτό σταματά.
  3. Όσον αφορά το υπονοούμενο της απάντησης της Διοίκησης του ΕΚΡ για την σταθερότητα των απόψεων του, οι εργαζόμενοι θυμούνται και μπορούν να κρίνουν την «σιωπή» των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕΕ τα χρόνια της εγκαθίδρυσης εργασιακής ζούγκλας την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου, την στήριξη τους στο «ΝΑΙ» του δημοψηφίσματος 7/15 και την «απότομη ριζοσπαστικοποίηση» τους την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στήριξη του ΣΕΠΕ και μείωση της αδήλωτης εργασίας και το έκανε πράξη: Παρέλαβε την αδήλωτη εργασία στο 19% στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας και την μείωσε στο 12% στα μέσα του 2018.

Πολλά είναι ακόμα που πρέπει να γίνουν υπέρ του κόσμου της εργασίας. Σε αυτό τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θέλουν συμμάχους όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και αξιοπιστία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί