Νεροχύτες, ψυγεία και σωρός από ογκώδη αντικείμενα στην Χρυσή – Σταματούν οι κατεδαφίσεις (Φωτο)

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν και των δρομολογίων που ξεκινούν την Τρίτη, και σήμερα, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, βρίσκονται στη Χρυσή κλιμάκια υπηρεσιών για τη μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων από τις κατεδαφίσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και οι οποίες πλέον σταματούν.

Η απόφαση για τερματισμό των κατεδαφίσεων έρχεται από την αρμόδια δασική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης με την αιτιολογία ότι η τουριστική σεζόν ξεκινά και τέτοιες διαδικασίες αλλά και η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων δεν μπορεί να γίνει όσο βρίσκονται μέσα στο νησί επισκέπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι στη Χρυσή, φέτος μέχρι και σήμερα, έχουν κατεδαφιστεί περίπου 10 πρόχειρα καταλύματα, ενώ υπάρχουν 60 περίπου ακόμη.

Περίπου 20 άτομα, οι περισσότεροι από τη Διεύθυνση Δασών,κλιμάκια της Αστυνομίας και Θυροφυλακής, όχι όμως και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπως στις αρχές της εβδομάδας, μεταφέρθηκαν το πρωί με το σκάφος του Λιμεναρχείου το πρωί στη Χρυσή και μεταφέρουν μέχρι και το μεσημέρι ογκώδη αντικείμενα από κατεδαφίσεις που έχουν γίνει σε σημείο κοντά στον προβλήτα της βόρειας πλευράς με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιεράπετρα.

Για τη διαδικασία μεταφοράς προς την  Ιεράπετρα έχει δοθεί η δέσμευση από τον Δήμο προς την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτη,  πως θα βοηθήσει και θα αναλάβει τη μεταφορά τους, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, νεροχύτες, ψυγεία και ένα σωρό άλλα υλικά έχουν συγκεντρωθεί μετά τις κατεδαφίσεις, από τις πρόχειρες καβάτζες.

Θυμίζουμε επίσης πως την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η δράση του Let’s Do It Greece, για τον εθελοντικό καθαρισμό της Χρυσής, στην οποία θα  συμμετέχουν Σχολεία, Σύλλογοι, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού και ο Δήμος Ιεράπετρας που σε συνεργασία με την εταιρεία ‘’Cretan daily Cruises’’ θα μεταφέρουν τους εθελοντές στο νησί απέναντι από την  Ιεράπετρα.

Ράδιο Λασίθι

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί