Στο σκαμνί κάτοικοι της Λέσβου για επίθεση κατά προσφύγων

Δικογραφία σε βάρος πέντε κατοίκων της Λέσβου για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα, σχηματίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Πρόκειται για τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης αλλά και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην πλατεία.

Οι κακουργηματικές πράξεις, που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημμεληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.

Αναφερόμενος στις αυξημένες ροές προσφύγων-μεταναστών που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ», υποστήριξε πως το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για την εξέλιξη αυτή.

«Το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για τις αυξημένες ροές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων σε δομές στο εσωτερικό της χώρας ή σε κάποιες δομές που ήταν σε παροπλισμό αλλά και σε διάθεση εάν χρειαστεί, αύξηση του αριθμού των διαμενόντων σε διαμερίσματα σε συνεννόηση και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες», επισήμανε ο κ. Μπαλάφας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί