Καμιά επίπτωση από την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Καμιά ουσιαστική επίπτωση δεν αναμένεται να έχει, κατά την άποψη κυβερνητικών παραγόντων, η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η διδασκαλία των θρησκευτικών στα Λύκεια της χώρας, όπως αυτή είχε καθοριστεί το 2016 με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

«Ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις Φίλη έχουν ήδη αντικατασταθεί από τις ρυθμίσεις Γαβρόγλου, οπότε στην πραγματικότητα δεν αλλάζει κάτι» επεσήμαιναν στο tvxs κυβερνητικές πηγές.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος τόνισε πως «η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και ότι, επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Νίκου Φίλη, δεν έχει επίπτωση στη διδασκαλία του μαθήματος». Παράλληλα, ο κύριος Γαβρόγλου σημείωσε ότι  η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας, προσθέτοντας πως το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία, κάνοντας μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο ΣτΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με συγκεκριμένη απόφασή του προσβάλλει την ελευθερία προσωπικότητας και το θέμα της ουδετερόθρησκης λειτουργίας του κράτους.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί