Champions League: Βήμα τελικού η Ρεάλ, 2-1 την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο (Φωτογραφίες)

Σπουδαίο βήμα για να παίξει στον τελικό του Champions League για τρίτη σερί χρονιά έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς νίκησε 2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Μαρσέλο απάντησε στο τέρμα του Γιόσουα Κίμιχ και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Μάρκο Ασένσιο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει χωρίς γκολ έπειτα από 11 σερί της διοργάνωσης που είχε βρει δίχτυα.

Αυτή μάλιστα είναι πρώτη ήττα της Μπάγερν στην έδρα της στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία ήταν τον περασμένο Απρίλιο απ’ την Ντόρτμουντ για το κύπελλο, ενώ λίγες μέρες πριν η Ρεάλ και πάλι την είχε νικήσει στο Μόναχο με 2-1, τότε για τα προημιτελικά του CL.

Ο Μαρσέλο έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στις νοκ-άουτ φάσεις του Champions League, φτάνοντας τα 7, ενώ από 6 έχουν οι Σέρχιο Ράμος και Ντάνι Άλβες. Από αυτά τα 7 γκολ τα 3 τα έχει πετύχει φέτος, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν (“16”) και κόντρα στη Γιουβέντους (“8”)!

Δυναμικό το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς στο 1ο λεπτό από μία κόντρα απείλησε η Μπάγερν, με τον Τόμας Μίλερ να μην μπορεί να πιάσει το γυριστό στο ύψος του πέναλτι, ενώ εν συνεχεία ο Τζερόμ Μπόατενγκ σταμάτησε την αντεπίθεση της Ρεάλ με σκληρό φάουλ στον Ίσκο.

Για πολλοστή φορά στην καριέρα του Άριεν Ρόμπεν αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Ολλανδό να παίζει για κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά και στην θέση του να περνάει ο Τιάγκο Αλκάνταρα στο 8ο λεπτό. Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος πήγε στο κέντρο δίπλα στον Χάβι Μαρτινεθ, ο Τόμας Μίλερ πήγε δεξιά αντί του Ρόμπεν και ο Χάμες Ροντρίγκες πίσω απ’ τον Λεβαντόβσκι.

Τα πρώτα σουτ στόχο μπλόκαραν οι Κέιλορ Νάβας και Λαρς Ούλραϊχ, απ’ τον Ραφίνια στο 19′ και απ’ τον Καρβαχάλ στο 23′, αντίστοιχα, αλλά το 1-0 για την Μπάγερν ήρθε χωρίς να είναι σίγουρο πως ο Γιόσουα Κίμιχ ήθελε να σουτάρει!

Ο Γερμανός μπακ έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, μετά την καταπληκτική πάσα του Χάμες Ροντρίγκες, μπήκε στην περιοχή και κοίταξε τον Λεβαντόβσκι, φάνηκε να ψάχνει την σέντρα, αλλά τελικά του… βγήκε σουτ στην κλειστή γωνία του Νάβας, ο οποίος ξεγελάστηκε και βέβαια έχει την ευθύνη.

Είχε τύχη στο γκολ η Μπάγερν, αλλά τυχερή γενικά στο πρώτο 45άλεπτο δεν μπορείς να την πεις, καθώς στο 34ο λεπτό αποχώρησε και ο Τζερόμ Μπόατενγκ! Όπως και ο Ρόμπεν, είχε πρόβλημα στον προσαγωγό, ενώ στην θέση του πέρασε ο Νίκλας Ζούλε.

Στο 34′ οι Βαυαροί έχασαν σπουδαία ευκαιρία, καθώς απ’ την εξαιρετική μπαλιά του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Φρανκ Ριμπερί βρέθηκε μόνος στην περιοχή, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας.

Ο δεξιός μπακ σκόραρε για την Μπάγερν, ο αριστερός μπακ απάντησε για τη Ρεάλ, με τον Μαρσέλο στο 44′ να ισοφαρίζει σε 1-1 με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στο ημίχρονο αντικατέστησε το Ίσκο με το Μάρκο Ασένσιο και ήταν αυτός που στο 57′ ολοκλήρωσε την ανατροπή των Μαδριλένων.

Ο Ραφίνια έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, έδωσε την μπάλα στον Ασένσιο, ο οποίος άμεσα έκανε την πάσα στον Λούκας Βάθκεθ, αυτός του την έδωσε ξανά την κατάλληλη στιγμή και με άψογο πλασέ στην κίνηση νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ούλραϊχ.

Δύο σωτήριες επεμβάσεις έκανε ο Κέιλορ Νάβας σε προσπάθεις του Φρανκ Ριμπερί στο 59ο και στο 63ο λεπτό, οι Βαυαροί πίεσαν αρκετά εν συνεχεία, ενώ στο 71′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι, με τον ίδιο βέβαια να υποστηρίζει πως ήταν με τον ώμο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά είχε περάσει στο ματς στο 67′ αντί του Ντάνι Καρβαχάλ και ο Λούκας Βάθκεθ γύρισε δεξί μπακ, ενώ ο Γάλλος στο 76′ παραλίγο να σκοράρει, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ απ’ τον Ούλραϊχ.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί