Στις υπηρεσίες του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος κλιμάκιο του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/4 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις υπηρεσίες του δήμου Μινώα Πεδιάδος που εδρεύουν στο Δημαρχείο του δήμου στο Αρκαλοχώρι και στα δημοτικά διαμερίσματα Καστελίου και Θραψανού με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του ΓΠ Κρήτης και Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου, που θα κορυφωθεί την Πέμπτη 26/4 με την πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου με θέμα «Πρωτομαγιά 2018. Τώρα με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εργατική εξουσία-τον σοσιαλισμό» στις 7μμ στο ΕΚΗ, αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδης», με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Κρήτης.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε πως δεν θα πρέπει να παρασύρονται από τις επευφημίες της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς η κάλυψη του σε ποσοστό υπερδιπλάσιο του αντιλαϊκού στόχου που είχε τεθεί οφείλεται αφενός στην ένταση της φοροληστείας και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, και αφετέρου στις περικοπές κρατικών δαπανών που αφορούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Ταυτόχρονα όπως σημείωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ ο λαός δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να παρασυρθεί από τις «δεσμεύσεις» για «καθαρή έξοδο» και ούτε να εγκλωβιστεί στα παζάρια ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ καθώς όποιος συμβιβασμός κι αν υπάρξει, θα την πληρώσουν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μέσω του «προγράμματος μεταμνημονιακής εποπτείας», που θα διασφαλίζει την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των βάρβαρων μέτρων που έχουν ψηφιστεί.

Παράλληλα, στην έντονη ανησυχία των εργαζόμενων για τις διεθνείς εξελίξεις και το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους κάλεσαν σε επαγρύπνηση, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, να χρεώσουν σε αυτή και την αστική τάξη αφενός την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και αφετέρου το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, αφού μάτωσαν για την κρίση, τώρα θα ματώνουν και για την όποια ανάκαμψη. Και άρα απ’ αυτή τη σκοπιά ο ελληνικός λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να δρομολογήσει την πραγματική διέξοδο και να περάσουν στην αντεπίθεση, με άξονα όχι μόνο το «ως εδώ, τέρμα οι θυσίες», αλλά την επιθετική διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους.

Τέλος, κατά την περιοδεία επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής και οι οποίες έχουν φτάσει κατά δεκάδες στην ΤΕ Ηρακλείου για την τρομοκράτηση των κατοίκων από ομάδες κουκουλοφόρων ανδρών της αστυνομίας, με απαράδεκτες πράξεις αυταρχισμού και βίας με αφορμή την αποκρουστική, εγκληματική και καταδικαστέα πράξη της σφαγής αμνών σε χωριό της περιοχής, πραγματοποιώντας «μπλόκα» και εφόδους σε δημόσιους χώρους, καφενεία και σπίτια, για εξακρίβωση στοιχείων. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στηλίτευσε τις επιθέσεις σημειώνοντας πως η πάταξη του εγκλήματος, η εξιχνίαση της σφαγής των αμνών ή άλλων παραβατικών υποθέσεων, δεν αντιμετωπίζεται με την τρομοκράτηση του λαού της περιοχής, τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τους ξυλοδαρμούς. Υπογράμμισε πως η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν πρέπει να υποτιμηθεί και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ καθώς η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση σε αυτά ενώ έχουν αυξηθεί τα κρούσματα τρομοκρατίας και συλλήψεων σε απεργούς και διαδηλωτές με σκοπό την σιγή νεκροταφείου στην εφαρμοζόμενη πολιτική της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί