Δύο αμερικανικοί πύραυλοι που έπεσαν στη Συρία μεταφέρθηκαν στη Ρωσία

Δυο πύραυλοι που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά στόχων στην Συρία στις 14 Απριλίου, αλλά δεν πέτυχαν τους στόχους τους (ένας Tomahawk κι ένας πύραυλος αέρος – επιφανείας), βρίσκονται στην Μόσχα για να μελετηθούν.

Τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από την μελέτη τους θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών οπλικών συστημάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού γενικού επιτελείου, συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι.

«Ένας αριθμός πυραύλων δεν πέτυχε τους στόχους τους, προφανώς εξαιτίας κάποιων τεχνικών λαθών, με αποτέλεσμα να συνιστούν απειλή για μη στρατιωτικούς στόχους με συνέπεια τον θάνατο αμάχων», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι, προσθέτοντας ότι «δύο από τους πυραύλους, μεταξύ των οποίων ένας Tomahawk και ένας υψηλής ακριβείας αέρος – επιφανείας, μεταφέρθηκαν στην Μόσχα». Ο ίδιος μάλιστα παρουσίασε τα ευρήματα σε διαφάνεια, και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Την κεφαλή του πυραύλου Tomahawk μπορείτε να την δείτε στην διαφάνεια».

Το Γενικό Επιτελείο έδειξε στους δημοσιογράφους τμήματα των πυραύλων.

Ο Ρώσος συνταγματάρχης επεσήμανε ότι τμήματα των πυραύλων φέρουν σημάδια ρηγμάτων από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους αναχαίτισης, όπως επίσης και τους κωδικούς αριθμούς κατασκευής, την ημερομηνία κατασκευής και το εργοστάσιο κατασκευής, όπως και άλλα στοιχεία, από τα οποία οι ειδικοί μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν σε ποιους ανήκαν οι εν λόγω πύραυλοι.

Ο Σεργκέι Ρουτσκόι είπε επίσης ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο προέβη σε λεπτομερή ανάλυση των πληγμάτων, που κατάφεραν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία και εντόπισαν ίχνη 22 πυραύλων από τους 105 όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί