Σβίγκου: Δημιουργούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα από την παρατεταμένη σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τη νέα υπόθεση με offshore

Mερικά από τα βασικά σημεία όσων είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Συγκλίσεις με την κεντροαριστερά

Στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και στις δυνάμεις που το συγκροτούν, έχουμε θέσει ένα ερώτημα κατευθύνσεων. Υπάρχει μια ευρωπαϊκή συζήτηση στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας όπου τμήματά της έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι έχουν κάνει μια σαφή στροφή προς πολιτικές αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού,  σε προοδευτικές πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των πολιτών. Δεν είναι η κατάσταση όπως ήταν πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό και για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται.

Αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτές τις διεργασίες δεν φαίνεται έτοιμο ακόμα να τις παρακολουθήσει το σύνολο του Κινήματος Αλλαγής και η ηγεσία του. Σίγουρα υπάρχουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με προεξάρχοντα τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος προσδοκεί σε μια συνεργασία με τη Ν.Δ. Και είναι αντιληπτό ότι η ηγεσία της Ν.Δ. συμπλέει με αυτά τα τμήματα του ΚΙΝ.ΑΛ. Θα δούμε και πώς το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί αυτή η στενή σχέση. Όπως, επίσης, είδαμε και το κάλεσμα Σαμαρά με το άρθρο του στην Καθημερινή.

Την επόμενη περίοδο θα κριθούν τα πολιτικά κόμματα και από τις θέσεις τους, αλλά και από τις συμμαχίες που θα προσπαθήσουν να συνάψουν ώστε να προωθήσουν αυτές τις θέσεις.

Καταγγελίες για ανοχή της αστυνομίας στη Μυτιλήνη

Αυτές οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει καμία υπόνοια ότι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν στάση ανοχής απέναντι σε αυτές τις φασιστικές ομάδες οι οποίες έκαναν μια πρωτοφανή επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες.  Τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας στα νησιά και θεωρώ, βέβαια, ότι πρέπει άμεσα να υπάρχουν συλλήψεις και να ταυτοποιηθούν οι δράστες, ώστε κανένας να μην έχει την αίσθηση ότι τέτοιες βίαιες συμπεριφορές θα μείνουν ατιμώρητες.

Για την οικονομία

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης πορείας. Τον Αύγουστο είναι μια ημερομηνία ορόσημο και για την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά κυρίως για την ανάκτηση της δυνατότητας της χώρας να σχεδιάσει το μέλλον της.. Να σχεδιάσει το μέλλον της σε νέες βάσεις, από νέες θέσεις και με μεγαλύτερη δυνατότητα να επουλώσει τις πληγές των μνημονίων που υπάρχουν ακόμα, και κανένας δεν μπορεί ούτε να τις αρνηθεί, ούτε να τις κρύψει κάτω από το τραπέζι.  Όπως ξέρετε η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν κάτι το αυτονόητο, ούτε ήταν κάτι το οποίο επήλθε με ένα φυσικό και αυτόματο τρόπο, αλλά ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών, συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, συμμαχιών και πιστεύω ότι η νέα μέρα που όλοι μας θα σχεδιάσουμε μετά τα μνημόνια θα γίνει με καλύτερους όρους για τις δυνάμεις της εργασίας, για τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα.

Ελληνοτουρκικά

Είναι προς συμφέρον όλων των πλευρών, και προς το συμφέρον της τουρκικής πλευράς που έχει την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης, να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και να αντιληφθεί ότι κανέναν δεν συμφέρει σ’  αυτή την περίοδο μια αστάθεια και μια γενικευμένη ένταση με τους γείτονές της. Επιβεβαιώνεται και από την προκήρυξη των εκλογών ότι ο Ερντογάν βιώνει μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας στο εσωτερικό της χώρας του κι αυτό ενδεχομένως είναι που τον παρακινεί σε τόσο παρακινδυνευμένες και δηλώσεις αλλά και κινήσεις προς την Ελλάδα.

Για την απελευθέρωση των ελλήνων αξιωματικών η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, στο μέτρο του δυνατού, και σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Η διεθνοποίηση του ζητήματος ήταν μια σωστή κίνηση και η ανάδειξη του ζητήματος και από την πλευρά της Ε.Ε. μπορεί να συμβάλει στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.

Σχετικά με τη σιωπή Μητσοτάκη για δημοσίευμα Documento

Aυτές οι υπεράκτιες είναι τόσες πολλές που νομίζω ότι οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι περισσότερες. Eυλόγως δημιουργούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα από την παρατεταμένη σιωπή του κ.Μητσοτάκη. Έχουν περάσει τρεις μέρες και δεν υπάρχει η οποιαδήποτε απάντηση ή διάψευση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. ..

Συνεχίζουμε να περιμένουμε μια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη και θα συνεχίσουμε να τη ζητάμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί