Νέα προσφυγή από Μητροπόλεις και θεολόγους στο ΣτΕ κατά του υπ. Παιδείας

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από μητροπολίτες και θρησκευτικές οργανώσεις κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας για το σκέλος εκείνο που αφαιρέθηκε από την αποστολή του η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης».

Ειδικότερα, αυτή τη φορά προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, η «Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων», η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο και στο Λύκειο.

Για την υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη προσφυγή που κατατίθεται στο ΣτΕ, καθώς προ ημερών είχε προηγηθεί ανάλογη προσφυγή και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει δημοσιογράφος της Καθημερινής Ιωάννα Μάνδρου, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετη τόσο στο άρθρο 16 του Συντάγματος, όσο  και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η παράλειψη του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του.

newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί