Για αυθαιρεσίες καταγγέλλει τον Λ. Αυγενάκη ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το ΤΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του Προέδρου της Δ.Ε. κ. Χαρωνίτη προς το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Αυγενάκη για τον αυθαίρετο ορισμό του στελέχους της ΔΚΜ κ. Αγαπάκη, μέλους της Δ.Ε. και τέως Προέδρου της «Α» του ΤΕΕ/ΤΑΚ, ως εκπρόσωπο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, στη σύσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή και Λειψυδρία – Οι επιπτώσεις στην Ύδρευση», θεωρώντας καλόπιστα ότι οφείλεται σε σφάλμα εκ παραδρομής.

Για το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήττει την Κρήτη, στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Το ζήτημα της λειψυδρίας, ως φυσικό φαινόμενο, απότοκο ή μη της κλιματικής αλλαγής αντιμετωπίζεται και «εξομαλύνεται» με την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τόσο τοπικά, όσο περιφερειακά και κεντρικά. Οι λύσεις, λοιπόν, σε προβλήματα που οφείλονται στη λειψυδρία πρέπει να αναζητούνται στο πεδίο της διαχείρισης, έτσι ώστε σε κρίσιμες περιόδους, όπως η φετινή χρονιά, να εξομαλύνονται οι επιπτώσεις της έλλειψης διαθέσιμων υδατικών πόρων στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα».

Η επιστολή καταλήγει τονίζοντας ότι «Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες για σοβαρά ζητήματα, όπως η λειψυδρία μπορούν να μένουν έξω και πέρα από μικροπολιτικά παιχνίδια της επικαιρότητας μιας και ζητούμενο είναι να προληφθούν επαπειλούμενες σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις ενόψει της θερινής περιόδου» και σημειώνοντας ότι «Σε ουσιαστικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες για τον τόπο το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή με προτάσεις και λύσεις εφικτές και ρεαλιστικές, πράγμα που απαρέγκλιτα πράττει εδώ και χρόνια».

Αναλυτικά, η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Αξιότιμε κ. Γραμματέα,

Λαμβάνοντας την πρόσκληση για τη συμμετοχή του ΤΕΕ/ΤΑΚ στη σύσκεψη που διοργανώνετε με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Λειψυδρία – Οι επιπτώσεις στην Ύδρευση», διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στη σύσκεψη θα μετάσχει, ήδη, ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ ο συνάδελφος μηχανικός κ. Γ. Αγαπάκης, στέλεχος της ΔΚΜ, μέλος της Δ.Ε. και πρώην Πρόεδρος της «Α» του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκ παραδρομής στην πρόσκληση που αποστείλατε αναφέρεται ο συνάδελφος κ. Αγαπάκης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ μιας και κανένα αίτημα ή πρόσκληση δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο ΤΕΕ/ΤΑΚ με το οποίο να ζητείται η συμμετοχή του Τμήματος στην ενδιαφέρουσα σύσκεψη που διοργανώνετε, ως είθισται, ούτε φυσικά έχει ληφθεί σχετική απόφαση της Δ.Ε. με την οποία ο συνάδελφος κ. Αγαπάκης θα μπορεί να εκπροσωπεί το ΤΕΕ/ΤΑΚ στη σύσκεψη αυτή.

Το ζήτημα της λειψυδρίας, ως φυσικό φαινόμενο, απότοκο ή μη της κλιματικής αλλαγής αντιμετωπίζεται και «εξομαλύνεται» με την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τόσο τοπικά, όσο περιφερειακά και κεντρικά. Οι λύσεις, λοιπόν, σε προβλήματα που οφείλονται στη λειψυδρία πρέπει να αναζητούνται στο πεδίο της διαχείρισης, έτσι
ώστε σε κρίσιμες περιόδους, όπως η φετινή χρονιά, να εξομαλύνονται οι επιπτώσεις της έλλειψης διαθέσιμων υδατικών πόρων στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα.
 

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, όπως οφείλει σύμφωνα με το θεσμικό ρόλο του, παρακολουθεί συστηματικά τα ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, είτε αυτά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είτε όχι, όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων, την πορεία εφαρμογής του χωρικού σχεδιασμού και την εξέλιξη μικρών και μεγάλων έργων στην Ανατολική Κρήτη, παρεμβαίνοντας με τις προτάσεις του όπου και όποτε χρειαστεί προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της Ανατολικής Κρήτης.

Για τα θέματα αυτά εκφράζει τις απόψεις του και διατυπώνει προτάσεις που βασίζονται στη γνώση και στην επιστήμη αξιοποιώντας τη συλλογική εμπειρία των μελών του Διπλωματούχων Μηχανικών.
Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες για σοβαρά ζητήματα, όπως η λειψυδρία μπορούν να μένουν έξω και πέρα από μικροπολιτικά παιχνίδια της επικαιρότητας μιας και ζητούμενο είναι να προληφθούν επαπειλούμενες σοβαρές
κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις ενόψει της θερινής περιόδου.

Σε ουσιαστικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες για τον τόπο το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή με προτάσεις και λύσεις εφικτές και ρεαλιστικές, πράγμα που απαρέγκλιτα πράττει εδώ και χρόνια.

Δεν μπορεί όμως να δεχτεί σε καμιά περίπτωση να έχει το ρόλο του παρακολουθήματος σε δρώμενα επικοινωνιακού χαρακτήρα με προεπιλεγμένους «ημέτερους» εκπροσώπους από άλλα κέντρα για χάρη της επικαιρότητας και της πολιτικής συγκυρίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί