Εθνικό Κτηματολόγιο στον Δήμο Βιάννου

Η δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή του Δήμου Βιάννου   αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο Βιάννου ο Δήμαρχος  Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, και η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Νερατζάκη,   με τους κους Αλέξανδρο Βελισάριο, Μιχάλη Πρατσίνη, και Εμμανουήλ Αλεξανδράκη οι οποίοι έχουν αναλάβει από το   «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»,  την Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τον Δήμο Βιάννου.

 

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο  του 2018 και πρόκειται να εγκατασταθεί ειδική δομή σε χώρο του Δήμου Βιάννου  προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες-ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του δήμου.

Ο Δήμαρχος  Παύλος Μπαριτάκης  ανέφερε, ότι, ο Δήμος   στηρίζει την σύνταξη και ολοκλήρωση του κτηματολογίου  που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου καθώς μέχρι σήμερα η μη δημιουργία-ολοκλήρωση του εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση-λειτουργία όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης αλλά του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας,  γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών. Με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου,  οριστικοποιούνται όλες οι ιδιοκτησίες των ακινήτων δημόσιες και ιδιωτικές ,  που αφορούν κτίρια,  οικόπεδα,  αγροτεμάχια βοσκότοπους κλπ. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η περιουσία, κυρίως όμως   εξασφαλίζονται τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επιχειρηματίες ενώ δημιουργούνται ασφαλείς όροι για την περαιτέρω αξιοποίηση της γης.

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί