Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ’36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του ’44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, Κοινωνική Ασφάλιση, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Το δρόμο τον δείχνουν τα εργατικά σωματεία που οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
Σήμερα, 132 χρόνια μετά, με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, ενώ στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια!
Για τα κέρδη ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα και επανέρχεται η «βασιλεία» του νόμου της ζούγκλας στην εργασία! Παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία. Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους. 62 άνθρωποι κατέχον το 62% του ΑΕΠ του πλανήτη.
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των εργατών όλου του κόσμου που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη της χώρας μας και η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. οργανώνει εκδήλωση για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση εικαστικών από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Πα.Γ.Ν.Η. καθώς και από τοπικούς καλλιτέχνες, ομιλία και προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί