Χαρίτσης: Έρχονται δύο νέα προγράμματα του αναπτυξιακού

Εντός του Μαϊου, θα προκηρυχθούν τα δύο νέα προγράμματα – καθεστώτα «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜμΕ» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο προϋπολογισμός των δύο αυτών προγραμμάτων ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, και όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού νόμου, υπάρχει πρόνοια για την ενίσχυση και την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και των δικτυώσεων και των clusters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το βασικό ζητούμενο δεν είναι απλώς η απορρόφηση των δημόσιων πόρων αλλά η αξιοποίησης τους και η δυνατότητα μόχλευσης, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο.

Άλλωστε όπως σημείωσε, σ΄αυτή την κατεύθυνση κινείται το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος.

Σημειώνοντας ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας δίνει έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, με βασικό ζητούμενο την επένδυση των διαθέσιμων πόρων με τρόπο στοχευμένο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας, υπενθύμισε το σημαντικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», ενώ προανήγγειλε και την προκήρυξη άλλων δύο προγραμμάτων που πρώτο έφερε στη δημοσιότητα το Euro2day.gr.

Πρόκειται για τις δράσεις «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» όπου με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ στοχεύουν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που είτε πρόκειται να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον ψηφιακό κόσμο, είτε να αναβαθμίσουν περαιτέρω την τεχνολογική τους υποδομή.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως αναμφίβολα χρειαζόμαστε επενδύσεις ωστόσο, σημείωσε ότι καμία χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση δεν στηρίχθηκε μόνο στις ξένες επενδύσεις.

Στηρίχθηκαν και στις εγχώριες που δεν αφορούν μόνο τα πολύ μεγάλα μεγέθη αλλά και μικρότερου μεγέθους επενδύσεις.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί