Όχημα παρέσυρε πεζούς στον Καναδά – Τουλάχιστον 2 νεκροί (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Ο οδηγός διέφυγε, αλλά λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψή του. Αρχικά, οι αρχές του Τορόντο έκαναν λόγο για 8-10 τραυματίες, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές το πόσα ακριβώς είναι τα θύματα, καθώς και το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο ατύχημα.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί