Στην τελετή λήξης του Παιδικού Πρωταθλήματος περιόδου της Ε.Π.Σ.Η. ο Μ. Συντυχάκης

Την Κυριακή 22/4 ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης, παρευρέθηκε στην τελετή λήξης του Παιδικού Πρωταθλήματος περιόδου της ΕΠΣΗ 2017-18 όπου πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές του παιδικού πρωταθλήματος και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τα σωματεία του Ηρακλείου που συμμετείχαν στα παιδικά τουρνουά της ΕΠΣΗ που διοργανώνονται κάθε χρόνο καθώς και τις μεικτές ομάδες της ΕΠΣΗ που διακρίθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο. Η προσπάθεια των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων, προπονητών, αθλητών και των οικογενειών τους είναι αξιέπαινη καθώς και αυτή η κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είτε στη συρρίκνωση ή/και στο κλείσιμο, είτε στην αύξηση της ανταποδοτικότητας, είτε στην πλήρη υποταγή/εξάρτηση από χορηγούς.

Λόγω της κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των περικοπών στο χώρο του σωματειακού αθλητισμού, η πρόσβαση στον αθλητισμό και η ανάπτυξη των αθλημάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων στηρίζεται στο μεράκι και την αυτοθυσία τους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική, που προωθείται, ότι ο αθλητισμός, η φυσική άσκηση είναι «χόμπι και πολυτέλεια». Η λύση για τα σωματεία, για τις Ομοσπονδίες, για τον κόσμο του αθλητισμού γενικότερα είναι να παλέψουν και να διεκδικήσουν από το ίδιο το κράτος και τους οργανισμούς τοπικής διοίκησης την κάλυψη όλων των αναγκών τους.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί