Η ΚΝΕ για την εκδρομή μαθητών του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, σχετικά με την εκδρομή του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στην Νάπολι.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Όσο περισσότερο αποκαλύπτεται στα μάτια των μαθητών και του λαού ο δολοφονικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με τις επιθέσεις στο λαό της Συρίας, τόσο περισσότερα μέσα επιστρατεύουν η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί για να μας «διδάξουν» το αντίθετο…

Με την προκλητική απόφαση της Διεύθυνσης του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου έχοντας την έγκριση των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, έστειλαν μαθητές και εκπαιδευτικούς στο στόμα του λύκου.. Αφού έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο μέσα από τα σχολικά βιβλία να διδάξουν στους μαθητές πως «το ΝΑΤΟ αποτελεί ένωση που εξασφαλίζει την ειρήνη και τη φιλία των λαών», σκέφτηκαν πως για να το «εμπεδώσουν» ήταν αναγκαία η εκδρομή που διοργάνωσαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Μάλιστα ενίσχυσαν το «μάθημα» με την ομιλία που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ για την παρουσίαση του ρόλου του όπως αναφερόταν στο πρόγραμμα επίσκεψης του σχολείου.

 

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έχει απλά στόχο να καλλιεργήσει την ανοχή απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα που τσακίζει την ζωή του λαού και της νεολαίας. Βασικός στόχος είναι με κάθε μέσο είναι να μετατρέψουν τους μαθητές σε υπερασπιστές των ενώσεων που δολοφονούν λαούς, σκοτώνουν παιδιά, σκορπίζουν πολέμους και θάνατο σε όλο τον κόσμο.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Δεν υπερασπιζόμαστε τους φονιάδες των λαών!

Οι μαθητές και η νεολαία της χώρας μας έχουν αποδείξει ότι προβληματίζονται, νιώθουν οργή και αγανάκτηση για τον πόνο και τη δυστυχία των χιλιάδων προσφυγόπουλων που έχουν έρθει στη χώρα μας. Απόδειξη είναι και η ταινία αφιερωμένη στους πρόσφυγες, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Το μήνυμα αυτό της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, είναι ανάγκη να φτάσει σε αυτούς που το καταλαβαίνουν, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και όχι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.

Στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει χώρος για ευαισθησία απέναντι στους λαούς του κόσμου, ούτε απέναντι στον ελληνικό λαό και σίγουρα ούτε απέναντι στα θύματα της βαρβαρότητας του πολέμου που το ίδιο σκορπίζει.

Το ΝΑΤΟ είναι που…

  • Προκαλεί πολέμους, δεν τους αποτρέπει! Είναι υπεύθυνο για το ξεριζωμό των προσφύγων όχι για την προστασία τους. Έχει αιματοκυλίσει λαούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011.
  • Έχει διαιρέσει τους λαούς στα Βαλκάνια, έχει τροφοδοτήσει τον εθνικισμό και το φασισμό, έχει στηρίξει τέτοιες εθνικιστικές κυβερνήσεις όπως στην Ουκρανία…
  • Ξεπλένει τα χέρια του μπροστά στην επιθετικότητα της Τουρκίας, αναγνωρίζει ως «ουδέτερη ζώνη» το Αιγαίο, δεν είναι μια «μεγάλη οικογένεια» για τις χώρες που ανήκουν σε αυτή όπως και η Ελλάδα αφού στήριξε την εισβολή στην Κύπρο το 1974,

 

  • Τα τελευταία 60 χρόνια οργάνωσε και στήριξε δεκάδες πραξικοπήματα σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η ελληνική χούντα.

 

  • Σήμερα σπέρνει τον θάνατο στην Συρία, για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Δεν διστάζει μπροστά στο ξαναμοίρασμα των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας να αιματοκυλεί ολόκληρους λαούς.

 

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και την νεολαία σε μαζικό αποφασιστικό αγώνα απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μετατρέπει το νησί μας σε αεροπλανοφόρο των εκμεταλλευτών!

Τώρα είναι η ώρα σε κάθε τάξη ,σχολείο να σημάνει συναγερμός. Κάθε 5μελές και 15μελές μα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα απέναντι στους πολέμους των εκμεταλλευτών, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μετατρέπει το νησί μας σε αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών!

Να πάρουν απάντηση τα ψέματα της κυβέρνησης και ο εφησυχασμός που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα παπαγαλάκια της ότι δήθεν η χώρα μας δεν συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στην Συρία, ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας ίδιες οι δηλώσεις του Αμερικάνου πρέσβη που ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση για τον ρόλο που παίζει η βάση της Σούδας στην Ν.Α Μεσόγειο, αποδεικνύουν την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Οι μαθητές μπορούν με την αλληλεγγύη τους, οργανώνοντας τον αγώνα τους, πλάι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, μπορούν να ανοίξουν ένα διαφορετικό δρόμο, να παλέψουν για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί