Συνέλαβαν άνδρα που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το προσωπικό της Αερονομίας στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, ένας 74χρονος Βρετανός και στη συνέχεια παραδόθηκε από τις Αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αστυνομία, γιατί φωτογράφιζε χωρίς άδεια τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το υλικό της φωτογραφικής μηχανής του δείχνει ότι δεν φωτογράφησε νευραλγικής σημασίας εξοπλισμούς και θέσεις παρά μόνο τα διακοσμητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στην είσοδο και περιμετρικά της Πτέρυγας και πρόκειται για μόνιμο κάτοικο που διατηρεί οικία κοντά στα Άπτερα Χανίων, εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει το news247.gr, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι αυτό απαγορευόταν και το έκανε για χόμπι, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατασκοπεία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα που θα κρίνει την βαρύτητα ή όχι της περίπτωσης.

Σημειώνεται πάντως ότι και από την Αστυνομία δεν έχουν πειστεί ότι έχουν να κάνουν με περίπτωση κατασκοπείας απλά όφειλαν να σχηματίσουν δικογραφία έστω για τυπικούς λόγους, από την στιγμή που προχώρησε στην παράνομη φωτογράφηση του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί