Πώς χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος την απελευθέρωση ενός από τους οκτώ αξιωματικούς

«Σκάνδαλο» είναι ο χαρακτηρισμός που αποδίδει ο τουρκικός Τύπος στην απόφαση για τη μη αναστολή παροχής ασύλου στον Τούρκο πιλότο, ο οποίος μέχρι να βγει η οριστική απόφαση ναι μεν θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο με την επιβολή σειράς περιοριστικών όρων.

Δείτε: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

«Σκανδαλώδης απόφαση για μέλος της FETO που απέδρασε στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, Hurriyet.

Δείτε το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας:

Να θυμίσουμε ότι το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα αναστολής παροχής ασύλου, που είχε κατατεθεί από τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αμέσως μόλις η αρμόδια Επιτροπή του το χορήγησε.

Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα, ο Τούρκος συνεχίζει να είναι υπό καθεστώς προστασίας και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, όμως ορίζει ότι “η Διοίκηση μέχρι να εκδοθεί η αίτηση ακύρωσης να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του”.

Επισημαίνεται ωστόσο πως «νοείται ότι η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατ’ ουσία κράτηση αυτού».

Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων, το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

Σκληρή κριτική ασκεί στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα, «Haber7», η οποία στον τίτλο της στο θέμα κάνει λόγο για «απόφαση-ρεζιλίκι για τη FETO στην Ελλάδα».

Στο ίδιο ύφος με τη Hurriyet κινείται και το «sozcu.com.tr» που κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση στην Ελλάδα».

Σε ακόμη πιο οξείς τόνους είναι η εφημερίδα Milliyet που δείχνει τις σημαίες των δυο χωρών να χωρίζονται αναφέροντας ότι «η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μια απόφαση-ρεζιλίκι» προσθέτοντας ότι: «Θα γίνει χαμός…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί