Μετά τον Πολάκη, καταθέτει ο Βορίδης – παρατείνονται οι εργασίες της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Την απόφαση να παρατείνουν τις εργασίες της Επιτροπής διερεύνησης των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας μέχρι τις 20 Ιουνίου έλαβαν εχθές ομόφωνα τα μέλη της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσουν νέα παράταση εάν αυτή χρειαστεί, αλλά με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών της πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές του Κοινοβουλίου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, καθορίστηκε ο προγραμματισμός και η θεματολογία των εργασιών της επιτροπής. Όπως ανέφεραν τα μέλη της πλειοψηφίας, την επόμενη Τετάρτη ολοκληρώνονται οι καταθέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, ακολουθεί η μαρτυρική κατάθεση του πρώην υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη και στη συνέχεια ανοίγει η υπόθεση διερεύνησης του φαρμάκου και της φαρμακευτικής δαπάνης με την κατάθεση της προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου η οποία έχει δηλώσει την προθυμία της και μπορεί όπως σημειώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, εκ του ρόλου της να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τα έγγραφα που αφορούν την φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας αντικαθιστώντας τον προηγούμενο που δήλωσε εγγράφως αδυναμία να διεξάγει την έρευνα για το ύψος του ελλείμματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω φόρτου εργασίας που επικαλέστηκε, ενώ ορίστηκε και ένας ακόμα πραγματογνώμονας μετά από αίτημα της κας Χριστοφιλοπούλου και του κου Μαυρωτά.

Στη συνεδρίαση να αναφέρουμε ότι η αντιπολίτευση έθεσε θέμα κλήσης μαρτύρων για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες εργαζομένων για απόπειρες εκφοβισμού από τη σημερινή διοίκηση του κέντρου και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη. Όλες οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από τους βουλευτές της πλειοψηφίας καθώς όπως ανέφεραν ήδη τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταθέσει ενώ οι υποθέσεις τους βρίσκονται στην δικαιοσύνη ή αφορούν χρονικό διάστημα που δεν εξετάζει η επιτροπή.

«Η Επιτροπή μας δεν πρέπει να μην γίνει κυτίο παραπόνων. Δεν θα κάνουμε ανακύκλωση, αναπαλαίωση όσων έχουν ειπωθεί, δεν θα ακούσουμε τα παράπονα διαφόρων σε βάρος άλλων. Η Επιτροπή είναι για να δει αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων σημείωσε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπ. Λάππας, τονίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί η επιτροπή με καταγγελίες και παράπονα του ενός κατά του άλλου».

Όπως αναφέρθηκε, πρόθεση των μελών της επιτροπής είναι οι πραγματογνώμονες σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών απολογισμών όλων των ετών από το 97 ως το 14, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπ υγείας σε συνδυασμό με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δανείων, επιχορηγήσεων, τραπεζικών αναλήψεων και λοιπών εξόδων του κέντρου αλλά και των όσων κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης σχετικά με την μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έτσι ώστε να συντάξουν πόρισμα που να διαπιστώνεται το έλλειμμα και κυρίως το ύψος και το πόσο ακριβώς είναι αυτό, κάτι που θα βοηθήσει σε συνδυασμό με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και αυτό της Novartis, πολύ το έργο της επιτροπής να ολοκληρώσει τις εργασίες της πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί